News Flash:

Vesti bune pentru medicii de familie. Ce se va intampla, de acum incolo, cu dozele de vaccin anti Covid nefolosite

5 Iulie 2022
457 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

​Ministerul Sanatatii se afla in cautarea unei solutii pentru ca medicii de familie sa nu plateasca din buzunar dozele de vaccin impotriva COVID-19 care vor ramane nefolosite sau vor expira in cabinetele lor, promite ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Anuntul vine in contextul in care, de la 1 iulie, vaccinarea impotriva COVID-19 s-a mutat exclusiv in cabinetele medicilor de familie.


Un Ordin al Ministerului Sanatatii care a intrat in vigoare la data de 1 aprilie prevede ca medicii de familie risca sa plateasca din buzunar vaccinurile, daca un sfert dintre dozele ajunse in cabinetele lor raman nefolosite sau expira. Pana acum, dozele de vaccin pierdute in centrele de vaccinare nu au fost imputate nimanui.

„Cautam o solutie pentru ca pierderile de vaccin la medicii de familie sa nu fie imputabile. Suntem constienti ca este vorba despre un vacccin multidoza si pierderile de vaccin depasesc 25%. Ii rugam pe medicii de famile sa se ocupe de activitatea de vaccinare si noi vom cauta o solutie”, a declarat luni Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Sanatatii.

In luna aprilie, la insistentele medicilor de familie si ale presei, Alexandru Rafila promitea ca se cauta o solutie pentru aceeasi problema, ”care sa nu impovareze medicii de familie”, pe care oficialul spunea ca ii vrea parteneri in aceasta campanie de imunizare a populatiei, dar si in altele, care vor urma.

”Pana la 1 iulie (data la care vaccinarea impotriva COVID-19 s-a mutat exclusiv in cabinetele medicilor de familie - n.red.) gasim o solutie”, a promis ministrul Sanatatii, in aprilie, intr-o conferinta de presa organizata la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005612 (s)