News Flash:

Noua subvarianta a coronavirusului vine din India si este de 5 ori mai infectioasa

6 Iulie 2022
454 Vizualizari | 0 Comentarii
covid

De cinci ori mai infectioasa decat varianta Omicron, subvarianta BA.2.75 a coronavirusului vine din India si provoaca deja ingrijorari, scrie la Reppublica.


Cazurile confirmate sunt inca foarte putine: vreo 40 din 4 iulie dar, in afara de un grup mai mare din India, distributia geografica a acestei noi subvariante este deja internationala, cazuri fiind confirmate in Australia, Canada, Germania, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Tom Peacock, un virusolog de la Departamentul de Boli Infectioase din cadrul Imperial College din Londra, a analizat BA.2.75, descoperind ca aceasta are 45 de mutatii in comun cu subvarianta BA.5 despre care se crede ca alimenteaza noul val pandemic din Europa si alte 15 mutatii specifice.

Dintre acestea, 8 mutatii sunt prezente la proteina Spike care ajuta virusul sa patrunda in celule (BA.5 are doar 3). BA.2.75 difera considerabil de varianta „mama” BA.2, cunoscuta sub denumirea de varianta „invizibila” a Omicron din cauza a doua mutatii cheie: G446S si R493Q.

O mutatie care provoaca ingrijorari
Oamenii de stiinta de la Laboratorul de evolutie a proteinelor si virusurilor „Fred Hutch” din SUA afirma ca mutatia G446S este una dintre cele mai eficace in ceea ce priveste eludarea anticorpilor oferiti de actuala generatie de vaccinuri anti-Covid.

Datele preliminare culese de autoritatile indiene par sa arate ca subvarianta BA.2.75 este de 5 ori mai inectioasa decat BA.5, caz in care o va putea inlocui rapid ca principala responsabila de noile infectii cu coronavirusul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006603 (s)