News Flash:

Prof. dr. Vlad Ciurea: De ce sa spunem o rugaciune seara, inainte de culcare

11 Iulie 2022
500 Vizualizari | 0 Comentarii
De ce sa spunem o rugaciune seara inainte de culcare

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile zilnice pe care ar trebui sa le avem pentru mentine sanatatea creierului, despre importanta somnului in acest proces, dar si despre cea a rugaciunii.

”Trezirea cat mai de dimineata: 5.00, 5.30. Deschizi geamul. Un pahar cu apa plata. Fara alte medicamente. Si incetisor, nu va grabiti, avem tot timpul. Dus de dimineata, inviorare.

Timp pentru toate. Ascultati o melodie care va place”, a zis neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor in stiinte medicale si profesor universitar, in cadrul podcastului realizat de Damian Draghici.

”Incercati sa stati la masa, sa ascultati muzica, sa luati in liniste micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul. Deplasarea spre locul de munca nu trebuie facuta pe fuga si in claxoane”, a subliniat Vlad Ciurea.

”Lumea uita ca organismul se reface in somn. Dupa deprivarea de somn, urmeaza solicitarea organismului, urmeaza alcool tare, urmeaza cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Si apoi te trezesti la o anumita varsta ca esti ca o epava”, a mai spus Vlad Ciurea.

”Intorcandu-ma la somn, este fantastic! Daca vreti sa memorati o melodie, cititi versurile de cateva ori seara, inainte de somn, se implementeaza. Este foarte interesant. A doua zi, le aveti pe toate in memorie”, a subliniat Vlad Ciurea. 

”Tatal Nostru se spune seara. De ce? Rugaciunea este facuta, pe de o parte, sa te apropie de Dumnezeu, iar pe de alta parte e ca si cum te-ai curata. Este bine sa te rogi si sa si multumesti. Amandoua sunt binevenite.

Cand fac o operatie mai deosebita, de ce sa nu spun si in suflet si cu vorbe: Doamne, ajuta-ma! Este atat de frumos. Mai este ceva: sa nu injuri. Eu stiti ca nu stiu sa injur?”, a mai spus Vlad Ciurea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004396 (s)