News Flash:

Comitetul Executiv PSD valideaza vineri lista candidaturilor. Cine se afla in cursa

9 Martie 2018
998 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

Comitetul Executiv al PSD, care se reuneste vineri, la Parlament, urmeaza sa valideze lista candidatilor care vor cere votul in congresul de sambata. Procedura a fost contestata chiar si de catre unii candidati, pe motiv ca nu permite tuturor sa isi incerce sansa pentru functiile de conducere.
Nicolae Banicioiu, Ecaterina Andronescu si Viorica Dancila candideaza pentru functia de presedinte executiv al PSD la congresul extraordinar de sambata.

Pentru functia de secretar general candideaza actualul secretar general, Marian Neacsu, dar si secretarul general adjunct al partidului Codrin Stefanescu.

Pentru posturile de vicepresedinti lupta va fi intre:
Gabriela Firea, Robert Negoita si Daniel Florea (regiunea Bucuresti-Ilfov)

Serban Valeca, Adrian Tutuianu, Catalin Radulescu si Carmen Dan (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici si Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Gabriel Zetea si Doina Pana (regiunea Nord-Vest)

Roxana Minzatu si Bogdan Trif (regiunea Centru)

Marian Oprisan si Mirela Furtuna (regiunea Sud-Est)

Paul Stanescu si Lia Olguta Vasilescu (regiunea Oltenia)

Natalia Intotero si Mihai Fifor (regiunea Vest).

Candidaturile trebuie validate in sedinta Consiliului Executiv, care era loc vineri, incepand cu ora 11.00.

Mai multi membri PSD au constatat noua varianta prin care vicepresedintii vor fi alesi cate doi pe regiune (un barbat si o femeie), in timp ce altii au spus ca nu este oportun acum un congres in care sa fie alegeri.

“Cred ca la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia sa facem alegeri, trebuia sa venim cu un document- proiect de tara- in care sa spunem cum gandim si cum vedem noi cresterea economica a Romaniei, cum vedem dezvoltarea educatiei, pe urmatorii 15-20 de ani. Cred ca in acest moment toata lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de tara si mai putin pe candidaturi. Candidaturile tin de viata interna a PSD”, a spus Ecaterina Andronescu.

"Din punctul meu de vedere, daca era nevoie de congres, era nevoie pentru modernizare doctrinara, pozitia noastra in UE si proiectul de tara. Asta propun eu la acest congres. Am cateva elemente de nemultumire, de aceea candidez. Nu cred ca proiectul de tara poate fi facut de maine pana poimaine. (...) Trebuie sa clarificam pentru ca vin 4.000 de oameni si din localitatile din jur si dupa cum am vazut nu avem drumuri foarte bune. Ce le spunem cand vin la congres? Peste o luna va chemam sa votam proiectul de tara?", a afirmat Nicolae Banicioiu.

Si Codrin Stefanescu a contestat regulamentul care sta la baza organizarii congresului.

"Codrin Stefanescu nu candideaza impotriva candidatului lui Liviu Dragnea. Cei 4.000 de delegati vor decide prin vot daca vor Nicolae Banicioiu sau Ecaterina Andronescu presedinte executiv, in conditiile in care avand vicepresedinti regionali, nu pot intra in cursa oameni precum Liviu Plesoianu, Serban Nicolae sau Adrian Dobre. Regret faptul ca Olguta Vasilescu, ce a fost tarata cu catuse la maini, nu poate candida ca vicepresedinte al intregului partid, nu pentru o zona. La fel Gabriela Firea, care il bate in sondaje chiar si pe Iohannis ", a declarat Codrin Stefanescu.

Presedintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis, joi, contestatarilor ca procedura dupa care se vor desfasura alegerile la congres a fost votata cu mare majoritate in sedinta Comitetului Executiv, iar daca sunt nemultumiti nu intelege de ce acestia candideaza.

"Daca imi aduc aminte cred ca tot dumnealor sustineau ideea de democratie interna. Unul dintre principiile fundamentale e votul. In Comitetul Executiv s-a aprobat cu vot covarsitor aceasta metoda. In Comitetul Executiv de maine se aproba sau respringe orice dosar de candidatura. (...)Vad ca se concrentreaza pe proiectul de tara, dar startul proiectului va fi prezentat la congres. (...) Daca nu suntem de acord cu niste alegeri de ce candidam?", a declarat joi, Liviu Dragnea, fiind intrebat de nemultumirile unor membri PSD.


codrin stefanescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004582 (s)