News Flash:

CRIZA de imunoglobulina - Ministerul Sanatatii: Producatorii asigura ca vor redirectiona imunoglobulina catre Romania de pe pietele europene

8 Martie 2018
493 Vizualizari | 0 Comentarii
DOZE

Producatorii de imunoglobulina au dat asigurari ca vor demara, incepand din aceasta luna, procedurile pentru redirectionarea pe piata din Romania de pe celelalate piete europene a unor cantitati de imunoglobulina necesare in tratarea imunodeficientelor primare si a bolilor autoimune, potrivit MS.
"Echipa de conducere a Ministerului Sanatatii s-a intalnit miercuri cu cele cinci mari companii producatoare de imunoglobulina umana reunite in Asociatia producatorilor de plasma si produse plasmatice. In cadrul discutiilor, producatorii de imunoglobulina au dat asigurari ca vor demara, incepand din aceasta luna, procedurile pentru redirectionarea pe piata din Romania de pe celelalate piete europene a unor cantitati de imunoglobulina necesare in tratarea imunodeficientelor primare si a bolilor autoimune", arata Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Producatorii au informat despre faptul ca aparitia unor discontinuitati in procesul de fabricatie a imunoglobulinei sunt cauzate in special de lipsa materiei prime.

"Autoritatile romane vor lua in calcul intentia de a stabili, impreuna cu reprezentantii producatorilor de derivate din plasma, procedurile si conditiile in care se poate colecta plasma de la donatori romani pentru a fi folosita ca materie prima de catre companiile producatoare de imunoglobulina. Prin asigurarea materiei prime, Romania poate reduce considerabil costurile de achizitie a acestor produse si ar asigura continuitatea produselor pe piata", potrivit sursei citate.
In urma declansarii Mecanismului de Protectie Civila pentru achizitia imunoglobulinei pentru imunodeficiente primare din statele membre UE si NATO, aproximativ 70 de state au achiesat la acest sistem si cauta solutii pentru a sprijini Romania.

Ministerul Sanatatii va centraliza toate propunerile pe care le va primi, in vederea achizitionarii prin Compania Nationala UNIFARM S.A a cantitatilor de imunoglobulina necesare pentru tratamentul pacientilor cu imunodeficienta primara pentru o perioada de doua luni.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016292 (s)