News Flash:

INUNDATII in 19 localitati din sase judete. Peste 120 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei

8 Martie 2018
936 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie zapasda

Inundatii au fost inregistrate, in ultimele 24 de ore, in 19 localitati din judetele Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea. Peste 120 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 5 locuinte, 21 anexe gospodaresti, 104 curti si subsoluri inundate.
In ultimele 24 de ore, peste 120 de pompieri cu 40 mijloace tehnice au intervenit pentru limitarea si inlaturarea efectelor generate de topirii stratului de zapada si cresterii nivelului panzei freatice din anumite zone.

In cursul zilei de miercuri si in timpul noptii, pompierii militari au actionat pentru evacuarea apei din gospodariile inundate, fara a exista situatii care sa puna in pericol viata comunitatilor si bunurile acestora.

Astfel, la nivel national au fost inregistrate efecte de vreme rea in 19 localitati din sase judete (Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman si Valcea). Pompierii militari au actionat pentru evacuarea apei din 5 locuinte, 21 anexe gospodaresti, 104 curti si subsoluri inundate, precum si pentru decolmatarea podetelor blocate de aluviuni.
La aceasta ora, cele mai semnificative efecte ale inundatiilor se inregistreaza in judetul Teleorman, unde in comuna Draganesti Vlasca (satele Draganesti Vlasca, Comoara si Vaceni) sunt peste 80 de gospodarii si anexe afectate de apa, mai multe hectare de teren arabil, iar circa 140 de fantani au fost colmatate.

De asemenea, drumul judetean 503 este inundat pe o distanta de circa 200 de metri, iar drumul national DN5 (E70), pe o lungime de 100 de metri. Salvatorii teleormaneni actioneaza cu motopompe de diferite capacitati si autospeciale de interventie in toate locatiile unde s-au semnalat probleme, pentru evacuarea apei si inlaturarea urmarilor inundatiilor. In cursul noptii, salvatorii din cadrul ISU Teleorman impreuna cu autoritatile locale au suprainaltat cu saci de nisip indiguirile a doua acumulari de ape, rezultate in urma topirii zapezii.

Oamenii din localitatile afectate de inundatii sunt sfatuiti sa evite consumul de apa din fantani.

”O alta situatie deosebita s-a inregistrat in localitatea Boldesti – Scaeni din judetul Prahova, ca urmare a manifestarii alunecarii/tasarii terenului in zona Seciu. In urma lasarii pamantului, au fost afectate doua gospodarii, o portiune de strada si 3 autoturisme. Din cele doua gospodarii afectate, patru persoane s-au mutat la rude pe durata efectuarii studiilor privind evolutia situatiei. Pompierii prahoveni impreuna cu experti ai altor autoritati locale desfasoara actiuni pentru evaluarea pagubelor si monitorizare a zonei de manifestare”, informeaza IGSU.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005894 (s)