News Flash:

ATENTIE: Drumul turistic Grosii Tiblesului - Botiza din Muntii Tiblesului, partial blocat din cauza unor alunecari de teren!

15 Octombrie 2013
3589 Vizualizari | 0 Comentarii

O alunecare de teren cauzata de lucrarile desfasurate la santierul unei microhidrocentrale s-a produs pe drumul turistic Grosii Tiblesului - Botiza din Muntii Tiblesului, drumul fiind partial blocat.

Constructorul lucreaza deja la reamenajarea drumului distrus de alunecarea de teren. Drumul turistic Grosii Tiblesului- Botiza se afla în lucru si urmeaza sa conecteze doua localitati cu potential agroturistic de o parte si alta a Muntilor Tibles prin Pasul Botiza la o înaltime de 970 de metri altitudine.

'Alunecarea de teren a fost produsa de firma care construieste o microhidrocentrala în zona defileului din raului Suciu. Constructorul detine toate aprobarile necesare acestei investitii, însa a avut ghinion. Din cate cunosc reparatia drumului se executa pe cheltuiala firmei de constructii' a declarat, marti, pentru AGERPRES, directorul Directiei Silvice Baia Mare, ing. Pavel Horj.

De asemenea, primarul comunei Grosii Tiblesului, Nicolae Burzo, a declarat ca firma de constructii a demarat refacerea drumului, însa executia lucrarii a necesitat consultarea unui expert.

'Drumul a alunecat pe o distanta de aproape 1.000 de metri, în timp ce se încerca pozitionarea unei conducte pe terenul aferent Regiei Romsilva. A fost nevoie de aducerea unei expert pentru stabili modalitatea de lucru, parametrii de consolidare a versantului si demararea lucrarilor necesare. Reparatia drumului se face pe cheltuiala firmei beneficiare', a spus Nicolae Burzo.

Reprezentantul Directiei Silvice Baia Mare a mai precizat ca firmele care detin investitii în microhidrocentrale au primit aviz de constructie în judetul Maramures doar în afara ariei Parcurilor Naturale Muntii Maramuresului si a Rezervatiei Naturale Pietrosul Rodnei.

Ing.Darius Dobra, responsabilul fondului forestiere din cadrul Directiei Silvice Baia Mare a adaugat ca pe teritoriul judetului au fost construite doua microhidrocentrale - la Sapanta si Cavnic, alte doua aflandu-se în faza de santier - la Repedea si Rica.


nicolae burzo pietrosul rodnei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004512 (s)