News Flash:

Succes în Italia

Școala timișoreană de construcții, recunoaștere internațională la Milano, la Simpozionul Internațional asupra durabilității și sustenabilității mediului construit

13 Iulie 2023
265 Vizualizari | 0 Comentarii

Școala timișoreană de construcții a obținut o nouă recunoaștere internațională la prestigiosul simpozion de la Milano.

În cadrul celei de-a opta ediții a Simpozionului Internațional asupra durabilității și sustenabilității mediului construit (Life-Cicle Civil Engineering IALCCE 2023), care a avut loc recent la Milano, una dintre secțiuni, intitulată „Reziliența și sustenabilitatea construcțiilor cu structură hibridă aplicând intens oțelul”, a fost organizată de Academia Română, Filiala din Timișoara, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Organizarea simpozionului a fost realizată de cele două instituții în tandem, avându-l ca principal coordonator pe acad. Dan Dubină, membru în Comitetul Director al IALCCE 2023, alături de profesorii Florea Dinu și Viorel Ungureanu de la Departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor (CMMC) al Facultății de Construcții din cadrul UPT.

Simpozionul general, la care au participat delegați din 50 de țări de pe întreg globul, a inclus 9 sesiuni plenare, 80 de sesiuni tehnice, care au inclus sesiuni speciale și simpozioane tematice. Volumul electronic al Simpozionului, intitulat „Life-Cycle of Structures and Infrastructure Systems” (editori Fabio Biondini & Dam M. Frangopol), cuprinde 504 lucrări realizate de autori din 45 de țări. Lucrările vor fi indexate în WoS (Clarivate).

Simpozionul tematic „Reziliența și sustenabilitatea structurilor de construcții hibride pe bază de oțel în mediul ciclului de viață”, organizat de echipa mixtă timișoreană, a cuprins lucrări realizate de autori din Anglia, Croația, Finlanda, Italia, Olanda (Țările de Jos) și România. Tematicile abordate au inclus următoarele aspecte:

Rezistența structurilor de construcții la seisme în medii cu riscuri multiple;
Structuri de construcții cu rezistență seismică proiectate utilizând elemente de siguranță și capacitate de centraj;
Evaluarea ciclului de viață și a costurilor de viață a structurilor și componentelor deteriorate, ținând cont de schimbările climatice și evenimentele de încărcare extremă;
Strategii de proiectare pentru sisteme de construcții adaptabile în contextul economiei circulare;
Stări limite de durabilitate pentru întreținerea și reparația structurilor existente;
Rezistența clădirilor modulare din oțel cu mai multe etaje în condiții de încărcare extremă.
Simpozioanele internaționale sub sigla IALCCE sunt organizate de „International Association for Life Cycle Civil Engineering”, fondată în 2006, având misiunea declarată de a deveni organizația internațională de frunte în avansarea cunoștințelor în domeniul ingineriei civile în ciclul de viață. Asociația cuprinde membri fondatori, membri individuali și colectivi.

Datorită prezenței și aprecierii calității simpozionului tematic, organizatorii acestuia de la Academia Română - Filiala Timișoara și Universitatea Politehnica Timișoara au fost invitați să formeze un grup IALCCE reprezentativ pentru România.

La lucrările simpozionului a participat și M. Lindiri, un italian care a absolvit un program de master și care în prezent este doctorand la Universitatea Politehnica Timișoara, avându-l ca și coordonator pe prof.univ.dr.ing. Florea Dinu.

Galerie Foto

IALCCE_Milano-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005556 (s)