News Flash:

Primăria Timișoara investește în educație

Școala Gimnazială Nr. 15 din Timișoara va fi reabilitată

19 Octombrie 2023
168 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara alocă aproape 800.000 de euro pentru o investiție semnificativă la Școala Gimnazială Nr. 15, situată în zona Șagului de pe strada Chișodei din Timișoara. Această inițiativă are ca scop reabilitarea acestei instituții de învățământ.

Conform proiectului, corpul A al școlii va menține destinația și funcțiunea actuală de școală, în timp ce corpul B va fi supus unei transformări majore. Astfel, atelierele și spațiile de depozitare existente vor fi convertite în săli de clasă. Lucrările sunt programate să fie finalizate într-un termen de șase luni de la semnarea ordinului de începere și vor fi finanțate din bugetul local, cu co-finanțare din surse nerambursabile.

„Este un proiect cu două beneficii majore. Pe de-o parte, îmbunătățim semnificativ condițiile pentru elevii școlii, iar pe de altă parte, deschidem noi săli de clasă în care vor învăța aproximativ 100 de elevi. Corpul B va fi extins și recompartimentat, iar corpul A va trece prin lucrări de reabilitare, contribuind la îmbunătățirea calității educației. Este cea de-a 9-a școală unde începem investiții, în mai puțin de 3 ani, fie pentru a construi noi spații, fie pentru a le reabilita pe cele existente”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Extinderea corpului B cu un etaj va crea spațiul necesar pentru a găzdui 96 de elevi la finalizarea lucrărilor. Această modificare va include patru săli de clasă noi, o nouă casă a scării, grupuri sanitare suplimentare și un spațiu multifuncțional pentru recreere sau alte activități.

Primăria Timișoara are în vedere să obțină finanțare europeană pentru această investiție. În prezent, Școala Gimnazială Nr. 15 are o populație școlară de 300 de elevi. Valoarea contractului de execuție este de aproape patru milioane de lei, cu TVA inclus, și a fost atribuit firmei Alex-Dia Construct SRL.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006155 (s)