News Flash:

Câștig definitiv împotriva SC Timcon SA

Un teren de aproape 7000 de metri pătrați, aflat în centrul orașului, va fi administrat de Primăria Timișoara

17 Octombrie 2023
169 Vizualizari | 0 Comentarii


Administrația județeană a anunțat recent câștigarea definitivă a unui proces împotriva societății timișorene Timcon SA, care a vizat un teren de 6582 de metri pătrați. Potrivit informațiilor furnizate de CJ Timiș, Timcon SA a solicitat un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra acestui teren, însă administrația județeană a considerat că acest teren reprezintă un excedent. Prin urmare, CJ Timiș a respins cererea de eliberare a certificatului, iar în răspuns, societatea a depus o plângere pentru anularea actului administrativ prin care s-a respins solicitarea sa.

”Am câștigat definitiv procesul în cadrul căruia SC Timcon SA a cerut anularea actului administrativ prin care CJ Timiș respinge cererea de emitere a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui surplus de teren aflat chiar în centrul orașului”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern numărul 834 din 1991, societăților comerciale cu capital de stat li se garantează accesul la terenul de care au nevoie pentru a desfășura activitățile comerciale care fac parte din domeniul lor de activitate.

”Echipa Consiliului Județean Timiș a dovedit în instanță că terenul solicitat de SC Timcon SA nu este necesar desfăşurării activităţii acestei societăți, astfel că, 6582 mp de teren valoros, aflat lângă Iulius Mall, ajung în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara. Colegii din Consiliul Județean Timiș au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest proces, de aceea, sper ca Primăria Timișoara să fructifice corespunzător terenul obținut, în interesul comunității”, a mai transmis șeful CJT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006903 (s)