News Flash:

Atenție!

DGASPC Timiș organizează un curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti

18 Octombrie 2023
202 Vizualizari | 0 Comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, ca partener în proiectul "TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", continuă campania de recrutare a persoanelor interesate să devină asistenți maternali profesioniști. Această campanie are loc în cadrul proiectului cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, beneficiarul fiind Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Persoanele interesate sunt îndemnate să depună o cerere de evaluare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Cererile pot fi depuse la Registratura instituției pe întreaga durată a lunii octombrie 2023 sau pot fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire, la adresa: DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș. De asemenea, acestea pot fi scanate și trimise prin e-mail la adresele dgaspctm•dgaspctm.ro sau dgaspctm•gmail.com.

Cererea de evaluare pentru participarea la cursul de formare ca asistent maternal profesionist și cererea pentru eliberarea unei adeverințe conform prevederilor art. 23 din Legea nr. 188/2019 pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Timiș, în secțiunea Formulare. La cererea de evaluare vor fi anexate documente precum curriculum vitae, copie după actul de identitate, copie după diploma ultimei școli absolvite, cazier judiciar, adeverință de integritate comportamentală, și adeverință medicală care să ateste absența unor boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

Pe parcursul procesului de evaluare, echipa DGASPC Timiș va efectua o analiză socială, inclusiv vizite la domiciliul solicitantului, discuții cu membrii familiei, vecini și prieteni, și o evaluare psihologică.

Persoanele acceptate vor participa la cursuri de formare profesională cu o durată minimă de 60 de ore, în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist. Acest curs este gratuit.

Cursul se adresează persoanelor care îndeplinesc criterii precum capacitate deplină de exercițiu, garanții morale și materiale pentru îndeplinirea responsabilităților legate de îngrijirea copiilor, deținerea unei locuințe adecvate și a unui nivel minim de educație (10 clase absolvite - cu diplomă).

Este important de menționat că nu pot deveni asistenți maternali profesioniști persoanele care au suferit condamnări definitive pentru infracțiuni intenționate, care au fost decăzute din drepturile părintești sau ale căror copii au fost declarați abandonați prin hotărâre judecătorească definitivă, sau care suferă de boli cronice transmisibile sau boli psihice.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Pentru mai multe detalii despre curs și procedura de înscriere, puteți contacta Biroul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC la numerele de telefon 0256-490281 și 494030.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006409 (s)