News Flash:

Cine este Emilia Dorobantu, prima femeie care dirijeaza fanfara militara. „Am fost instruita sa fac asta”

6 Iunie 2022
2314 Vizualizari | 0 Comentarii
Emilia Dorobantu

Emilia Dorobantu a imbinat utilul cu placutul. Tanara in varsta de 29 de ani este interpreta de muzica populara, iar, mai nou, a reusit sa-si indeplineasca una dintre cele mai mari dorinte. Emilia a ajuns sa dirijeze fanfara militara si, desi nu este un lucru simplu, este mai mult decat mandra ca a reusit asta.

Una dintre cele mai bune voci de muzica populara din generatia ei, fosta Miss si, in egala masura de o modestie si o simplitate Extreme, la doar 29 de ani, Emilia Dorobantu a mai bifat un pas important in cariera – artista este prima femeie ofiter de muzici militare din Romania care conduce o fanfara. Iar toti cei 17 instrumentisti aflati in subordinea ei sunt barbati.

„Am fost instruita sa fac asta si le aduc multumiri indrumatorilor mei de la Centrul de Instruire pentru muzici militare. Sunt onorata sa conduc Muzica Militara din Timisoara, este o noua provocare pentru mine si o fac cu pasiune”, a spus Emilia Dorobantu pentru ego.ro.

„Sunt doua tinute care impun un anumit tip de atitudine, pe care o adopt in momentul in care le imbrac. Pe de o parte, ma simt un slujitor al cantecului popular, neavand dorinta de a fi in topurile muzicale si nici nu alerg dupa publicitate. Ma consider un pastrator al valorilor culturale si imi doresc sa pastrez si sa duc mai departe nealterat cantecul popular romanesc, ca cei care vin in urma noastra sa aiba repere. Tinuta militara impune respect si o imbrac cu mandrie si cu onoare, atitudinea fiind mult mai riguroasa!”, a mai dezvaluit artista pentru sursa citata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004920 (s)