News Flash:

China acuza NATO ca a dus tensiunile dintre Rusia si Ucraina pana la „punctul de rupere”

9 Martie 2022
510 Vizualizari | 0 Comentarii
NATO

Intr-o conferinta de presa zilnica, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian a indemnat SUA sa ia in serios preocuparile Chinei si sa evite subminarea drepturilor sau intereselor acesteia in gestionarea situatiei din Ucraina si a legaturilor cu Rusia.

China, care mentine bune relatii cu Moscova, a refuzat pana acum sa vorbeasca despre o invazie a Ucrainei si s-a multumit sa „regrete” conflictul din aceasta tara, spunand totodata ca „intelege” preocuparile de securitate rusa.

Presedintele chinez Xi Jinping este „tulburat” de „dificultatile” pe care Rusia le intampina in invadarea Ucrainei, a declarat marti directorul CIA, William Burns, citat de AFP.

In timpul audierii sale in fata Congresului SUA, seful CIA a spus, de asemenea, ca China este „ingrijorata” de impactul pe care l-ar putea avea apropierea de regimul lui Putin asupra „reputatiei” acesteia, urmarind indeaproape si posibilele repercusiuni asupra economiei chineze.

Xi Jinping a reiterat, intr-un apel cu liderii francezi si germani, marti, opozitia de principiu a tarii sale fata de sanctiunile internationale, spunand ca masurile luate impotriva Moscovei „vor cauza prejudicii tuturor partilor”, potrivit rapoartelor televiziunii chineze, informeaza hotnews.com

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007931 (s)