News Flash:

Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu. Actorul a lasat totul scris in testament

21 Iunie 2022
653 Vizualizari | 0 Comentarii
Valentin Uritescu

Actorul Valentin Uritescu a murit la varsta de 81 de ani, dupa o lunga lupta cu o boala degenerativa, a scris pe Facebook actorul Valentin Teodosiu, citat de News.ro.

Marele actor se afla internat intr-un centru specializat unde primea ajutor pentru boala cumplita de care suferea, Sindromul Extrapiramidal, o afectiunea asemanatoare bolii Parkinson.

Boala degenerativa i s-a declansat la varsta de 33 de ani, iar la 70 de ani, Valentin Uritescu a fost nevoit sa se retraga de pe scena teatrului romanesc.

„Acum, boala mea s-a agravat. Asa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ala care te zvanta, pentru ca niciodata capul si mainile nu mi s-au miscat necontrolat. Picioarele, in schimb, ingrozitor ma afecteaza.

Fac ce fac si pic in genunchi. Ma, toata viata mea a fost un hazard. Am dat cu banul ca sa decid daca dau sau nu la teatru, am tras la biletele daca sa ma angajez sau nu la teatrul din Braila, am aruncat cu cutitul in usa sa vad daca se infige, deci daca ma casatoresc cu sotia mea. Dar asta e o lasitate.

Hotararile mari, esentiale, trebuie sa le iei tu, de la tatal meu am invatat. Acum pot sa iau o astfel de hotarare si nu pot fi induplecat sa dau inapoi: ma retrag.”, spunea actorul, acum 11 ani, in cadrul ultimului sau interviu acordat, cand s-a retras din viata artistica.

Familia actorului i-a respectat ultima dorinta la inmormantare, si anume, aceea de a nu fi ingropat in cavou, ci direct cosciugul sa fie in pamant, dupa modelul parintilor si bunicilor sai. Pe crucea actorului, una simpla, din lemn, este mentionat numele complet al acestuia: Uritescu Valentin Nicolae.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005372 (s)