News Flash:

Doliu in lumea muzicii. A murit a murit sora Tamarei Buciuceanu

20 Iunie 2022
425 Vizualizari | 0 Comentarii
Iulia

Sambata, 18 iunie 2022, a murit sora actritei Tamara Buciuceanu. Din pacate, lumea artistica si-a luat „ramas-bun' de la inca o mare stea. Iulia Buciuceanu a fost una dintre cele mai iubite mezzosoprane din Romania, cunoscuta atat la nivel national, cat si international, datorita vocii sale spectaculoase. Artista s-a stins din viata la 90 de ani, dupa o viata dedicata muzicii.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii a aparut sambata, 18 iunie 2022, un mesaj tragic. Reprezentantii au anuntat: „O zi neagra pentru cultura romaneasca… Odihna vesnica, Iulia Buciuceanu!'. In urma cu cateva zile, lumea artistica si-a luat „ramas-bun' si de la Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revista Constantin Tanase, dar si de la Valentin Uritescu. Cel din urma s-a stins din viata vineri seara.

Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu, a fost prim solista la Opera Romana din Bucuresti timp de aproximativ trei decenii, intre anii 1952-1983. Regretata artista a fost casatorita cu actorul George Constantin si impreuna au un fiu, pe nume Mihai Constantin, cel care a mostenit pasiunile ambilor parinti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004640 (s)