News Flash:

Ce risca profesorii care dau elevilor teme pentru acasa in aceasta vacanta

1 Februarie 2017
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala
Prima vacanta fara teme pentru elevi. Peste cateva zile, milioane de copii vor fi fericiti nu numai pentru ca intra in vacanta de iarna ci si pentru ca nu vor mai primi de la profesori teme de facut pentru aceasta perioada.
Concret, cu toate ca Ministrul Educatiei le-a interzis profesorilor ca in vacante sa de teme elevilor, in vacanta de iarna elevii au primit teme, majoritatea profesorilor ignorand ordinul primit de la minister.
Libertatea a aflat ca in aceasta vacanta intersemestriala cei din conducerea inspectoratelor judetene vor verifica prin sondaj daca profesorii au respectat decizia ministerului.
”Vom lua prin sondaj mai multe scoli din judete si ii vom intreba pe elevi daca au avut de facut teme in saptamana de vacanta. Acolo unde vom constata ca nu s-a respectat ordinul vom lua masuri drastice, mergand de la scaderea salariului pana la excluderea din invatamant. Copii trebuie sa se bucure de vacanta, nu sa stea cu nasul in carte, asa cum s-a intamplat in vacanta de Craciun, cand multi profesori le-au dat teme de facut nerespectand ordinul ministrului”, ne-au declarat surse din Ministerul Educatiei.
Ordinul ministrului, emis inca de anul trecut mai prevede ca temele pentru acasa sunt pentru cel mult doua ore, la toate disciplinele, iar in vacanta elevilor din ciclurile primar si gimnazial sunt excluse temele pentru acasa.
Astfel, la clasa pregatitoare nu se dau teme, la invatamantul primar timpul total alocat temei obligatorii va fi de maximum o ora, iar pentru celelalte niveluri de invatamant va fi de maximum doua ore. „Timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult doua ore, insumand toate disciplinele, in asa fel incat media zilnica a pregatirii elevului in clasa si in afara ei sa se incadreze in 5-8 ore zilnic”, se mentioneaza in Ordin.
Mai mult, tema pentru acasa va fi stabilita diferentiat in functie de nivelul de pregatire a elevului. Astfel, tema obligatorie are un nivel mediu de dificultate pentru toti elevii clasei, iar tema suplimentara este individuala si diferentiata, fara caracter permanent, pentru situatii adecvate, precum activitati de recuperere sau activitati pentru dezvoltare (pregatirea unor concursuri).
In plus, tema pentru acasa in scopul realizarii unor lucrari ample sau de sinteza, precum referate si proiecte, pentru o disciplina poate fi una pe semestru.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007143 (s)