News Flash:

Presedintele Klaus Iohannis participa la sedinta CSM. "Este inadmisibil, inacceptabil, o bataie de joc!"

1 Februarie 2017
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis5
Presedintele Klaus Iohannis participa la sedinta CSM de miercuri dimineata de la ora 9.00, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.
Update 09.05 Presedintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineata la sediul CSM, acesta declarand ca este "inadmisibil, inacceptabil, un scandal, o bataie de joc" ca o ordonanta de urgenta privind justitia sa fie adoptata de Guvern peste noapte.
"Este inadminisbil, inacceptabil este un scandal, o bataie de joc. Nu se poate ca Guvernul sa adopte noaptea, fara avizul CSM, fara sa fie inclusa pe ordinea de zi, o ordonanta de urgenta intr-un domeniu atat de sensibil cum este Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Aceasta chestiune nu este torelabila. Pentru a vedea cum vede sistemul de justitie acesta chestiune am venit astazi aici", a declarat presedintele Klaus Iohannis la CSM.
Seful statului va prezida sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Presedintele CSM a precizat ca se iau in calcul solutii pentru oprirea efectelor ordonantei de urgenta.
Stire 08.43 Presedintele Klaus Iohannis participa, miercuri dimineata, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, dupa decizia Guvernului de marti seara privind legile in justitie.
Klaus Iohannis a transmis marti, printr-un mesaj pe Facebook ca statul de drept a primit ''o lovitura puternica'' de la ''adversarii justitiei'', misiunea sa fiind aceea de a-l restabili.
''Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitura puternica de la adversarii justitiei, dreptatii si luptei impotriva coruptiei. Guvernul PSD si ALDE a ignorat visul si nazuintele a milioane de romani liberi care vor sa traiasca intr-o tara eliberata de coruptie. Astazi, Guvernul PSD si ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onesti si curajosi din Justitia romana care au dovedit in ultimii ani ca nimeni si nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD si ALDE a anulat eforturile facute de milioane de romani de a face din Romania o tara respectata in Europa! De astazi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificila'', a comentat el decizia Guvernului de modificare a Codurilor penale.
El a subliniat ca votul din decembrie ''nu reprezinta un cec in alb care permite unei majoritati sa poata face orice, de la adoptarea masurilor populiste care risca sa puna sub semnul intrebarii stabilitatea economica in urmatorii ani, pana la calcarea efectiva in picioare a justitiei si a statului de drept''.
Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat ca Guvernul a adoptat in sedinta de marti seara un proiect de lege privind gratierea si unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar si o ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale. Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial la ora 1.25. Urmare a deciziei Guvernului, circa 10.000 de oameni au protestat in fata Guvernului.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006765 (s)