News Flash:

Noi reglementări intră în vigoare

Amenzi mari pentru comercianții descoperiți cu plusuri nejustificate în casa de marcat

9 Noiembrie 2023
341 Vizualizari | 0 Comentarii

Începând cu data de 11 noiembrie, intră în vigoare noi reglementări care prevăd amenzi substanțiale pentru comercianții depistați cu plusuri nejustificate în casa de marcat. Amenzile au fost considerabil majorate, iar cei surprinși nu mai au opțiunea de a plăti doar jumătate din cuantum, în cazul achitării în termen de 15 zile.

Noile reguli se aplică comercianților care nu eliberează bonuri fiscale sau care emit bonuri fiscale cu valori mai mici decât prețurile de vânzare, precum și celor care introduc sau scot bani din unități fără documente justificative, conform adevărul.ro.

Tipurile de amenzi prevăzute sunt următoarele:

2.000 de lei – pentru sume nejustificate de până la 300 de lei inclusiv, dar mai mici de 3% inclusiv din valoarea totală a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, înregistrată de aparatul de marcat electronic fiscal;
5.000 de lei – pentru sume nejustificate mai mari de 3% din valoarea totală a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate;
6.000 de lei – pentru sume nejustificate cuprinse între 300 de lei și 1.000 de lei inclusiv (sub pragul de 3%);
12.000 de lei – pentru sume descoperite în plus ce depășesc pragul de 3% din încasările totale;
15.000 de lei sau 30.000 de lei – în cazul în care suma suplimentară descoperită în casa de marcat depășește 1.000 de lei.
În situația în care comerciantul comite o nouă infracțiune într-un interval de 12 luni de la sancționare, va primi o amendă dublă și sumele nejustificate vor fi confiscate. În cazul recidivelor de două ori în acest termen de un an, comerciantul va fi sancționat cu tripla amendă, iar sumele nejustificate vor fi confiscate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010538 (s)