News Flash:

Lansare în circuitul numismatic

BNR lansează, luni, 13 noiembrie, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Monicăi Lovinescu

13 Noiembrie 2023
86 Vizualizari | 0 Comentarii


Banca Națională a României introduce în circulație, începând cu data de 13 noiembrie, o monedă din argint dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu.

Moneda, având o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 grame. Aversul monedei ilustrează un microfon de studio de radio și o carte, împreună cu inscripția „ROMANIA” dispusă în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul emisiunii, „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul Monicăi Lovinescu, împreună cu numele și anii în care a trăit, „1923” și „2008”, dispuse în jurul unui element de design ce simbolizează activitatea sa ca om de radio și scriitor.

„Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, fără TVA, și include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint, dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, au circulație legală pe teritoriul României.

Lansarea acestor monede în circuitul numismatic se va realiza prin intermediul sucursalelor regionale ale Băncii Naționale a României, precum cele din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006081 (s)