News Flash:

Care este urmatoarea tara „tinta” din planul lui Putin. Specialistii sustin ca liderul de la Kremlin nu se va opri la Ucraina

21 Martie 2022
586 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

La cateva ore dupa ce rachetele rusesti au lovit pentru prima data orase ucrainene pe 24 februarie, comandantul naval german Terje Schmitt-Eliassen a primit avizul de a trimite cinci nave de razboi aflate sub comanda sa in fosta republica sovietica Letonia pentru a ajuta la protejarea celei mai vulnerabile parti a flancului estic al NATO, scrie Reuters. 


Trimiterea precipitata a facut parte din eforturile Germaniei de a trimite "tot ceea ce poate inota pe mare", dupa cum a formulat seful suprem al marinei, pentru a apara o zona pe care strategii militari o considera de mult timp punctul cel mai slab al aliantei. Plecarea brusca a navelor a demonstrat modul in care NATO, si Germania, au fost impinse de invazia Rusiei intr-o noua realitate si se confrunta cu ceea ce oficialii, diplomatii, ofiterii de informatii si sursele de securitate sunt de acord ca este cea mai grava amenintare la adresa securitatii colective a aliantei de la Razboiul Rece incoace.

Legatura terestra dintre Kaliningrad si Belarus este cruciala pentru tarile baltice. Denumita Gura Suwalki, capturarea acesteia ar izola statele baltice.

"Putin ar putea cuceri rapid Gura Suwalki", a declarat Domroese, generalul german in retragere, adaugand ca acest lucru nu se va intampla astazi sau maine, "dar s-ar putea intampla in cativa ani".

Actiunile recente ale lui Putin nu au fost toate previzibile. El a pus fortele nucleare ale Rusiei in stare de alerta maxima pe 28 februarie, cu o retorica despre care Stoltenberg a declarat pentru Reuters ca este "periculoasa, este nesabuita"., informeaza ziarulfinanciar.ro


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006475 (s)