News Flash:

Veste bună din sănătate!

Cifrele în ceea ce privește infecţiilor nosocomiale în România, încep să scadă

30 August 2023
188 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat marți că au avut loc "foarte multe lucruri" în ceea ce privește gestionarea infecțiilor nosocomiale în România, iar datele încep să arate schimbări semnificative în ceea ce privește raportările.

Alexandru Rafila a fost prezent la Conferința de încheiere a proiectului "Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și managementul consumului de antibiotice în România", un eveniment organizat de Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

“Cred că s-au întâmplat foarte multe lucruri în ceea ce priveşte controlul infecţiilor în România. Cifrele încep să se schimbe din punct de vedere al raportărilor. Aşteptăm, dacă lucrăm cu seriozitate, să înceapă să se schimbe şi cifrele şi hărţile în care România apare roşu din punct de vedere al bacteriilor care sunt implicate în producerea infecţiilor invazive, să înceapă să schimbe culoarea, cu toate că ne aflăm într-o zonă geografică roşie - România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia, chiar şi unele zone din Franţa sunt afectate de aceste microorganisme care sunt foarte rezistente, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în Nordul Europei unde utilizarea antibioticelor este cu totul diferită şi accesul la antibiotice este cu totul diferit faţă de ce se întâmplă în zona noastră geografică”, a declarat ministrul, preluat de Agerpres.

El a subliniat că lucrurile în ceea ce privește infecțiile nosocomiale în spitale nu pot fi implementate brusc, peste noapte.

“Lucrăm, nu putem face să schimbăm lucrurile peste noapte cum se aşteaptă unii. O schimbare în mentalitate, în însuşirea şi mai ales în aplicarea bunelor practici este răspunsul asumat. Trebuie să lucrăm cu societăţile profesionale. Cred că şi Colegiul Medicilor ar putea să contribuie nu numai la diseminarea informaţiei, ci şi la încurajarea medicilor din diverse specialităţi în a cunoaşte şi aplica toate aceste modele de bune practici dezvoltate în cadrul acestui proiect”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006508 (s)