News Flash:

Situația celor răniți în exploziile de la Crevedia

Cei şase pacienți transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic

29 August 2023
183 Vizualizari | 0 Comentarii


Potrivit Ministerului Sănătății, în urma exploziilor din Crevedia, trei pacienți răniți care sunt internați în unități medicale din România și alți șase care au fost transferați în străinătate se află în prezent sub intubație și ventilație mecanică.

Dintre cei trei pacienți intubați din România, doi sunt la Spitalul Clinic de Urgență București, iar unul la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" București.

Ministerul Sănătății a informat că din cei 29 de pacienți internați în stare medie sau ușoară, 16 se află la Spitalul Clinic de Urgență București, 8 la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" București, trei la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, unul la Spitalul Universitar de Urgență București și unul la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

Conform surselor oficiale, 12 pacienți au fost externați, în timp ce doi au decedat. În total, 12 pacienți au fost transferați în străinătate.

Printre pacienții transferați în străinătate, unul a fost dus la Bruxelles și prezintă o suprafață corporală arsă de peste 15%, fiind intubat și ventilat mecanic, având o stare hemodinamică stabilă. Un alt pacient transferat la Bruxelles are o suprafață corporală arsă de peste 20%, este intubat și ventilat, cu o stare hemodinamică stabilă.

Unul dintre pacienții transferați la Milano are o suprafață corporală arsă de peste 80%, fiind intubat și ventilat mecanic, dar prezintă o stare instabilă hemodinamic, necesitând suport vasopresor. Starea acestuia este critică.

Al doilea pacient transferat la Milano are o suprafață corporală arsă de peste 45%, este intubat și ventilat mecanic, având o stare hemodinamică stabilă, fără modificări semnificative în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienți transferați în Germania, la Berlin, respiră spontan, au stabilitate hemodinamică și prezintă arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corporală.

De asemenea, doi pacienți transferați la Graz, în Austria, respiră spontan, dar au o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării și gradului leziunilor de arsură, fiind în stare hemodinamică stabilă.

Un alt pacient transferat la Viena, în Austria, respiră spontan, prezintă stabilitate hemodinamică și starea sa clinică nu a suferit modificări semnificative în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienți transferați în Lubeck, Germania, sunt intubați și ventilați mecanic, prezintă stabilitate hemodinamică și starea lor clinică nu a suferit schimbări importante în ultimele 24 de ore. Ambii prezintă arsuri pe suprafețe corporale de 40% și 30%.

În ceea ce privește pacientul transferat în Bergen, Norvegia, acesta respiră spontan, are stabilitate hemodinamică și starea sa clinică nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004699 (s)