News Flash:

Decizia tribunalului întârzie

În așteptarea verdictului ITIA, Simona Halep regresează mult în clasamentul WTA

9 August 2023
218 Vizualizari | 0 Comentarii


Simona Halep va cădea semnificativ în clasamentul WTA, întrucât decizia din partea Sports Resolutions, tribunalul care o judecă în cazurile de dopaj, a întârziat.

Sportiva noastră, Simona Halep, fostă lideră mondială și câștigătoare a două turnee de Grand Slam - Roland Garros și Wimbledon, așteaptă în continuare verdictul în disputa cu ITIA (Integrity Tennis Integrity Unit). După o pauză de un an, Halep speră să revină în circuitul WTA. Ultima apariție a sa pe teren a fost la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur.

Simona Halep ocupă în prezent locul 58 în clasamentul WTA, însă în această săptămână are loc Rogers Cup, un turneu feminin desfășurat la Montreal. Halep a câștigat acest turneu anul trecut, dar va pierde cele 900 de puncte WTA câștigate odată cu trofeul.

Astfel, începând din săptămâna următoare, Simona va ieși din top 500 WTA, o coborâre abruptă pentru jucătoarea activă cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în top 10 WTA. Halep ocupă în prezent locul 574 în clasamentul live.

Cea mai de succes jucătoare din istoria României va rămâne cu doar 70 de puncte după participarea la competiția din Canada. Simona va dispărea complet din clasament după US Open 2023.

Sorana Cîrstea este în prezent cea mai bine clasată jucătoare din România, pe locul 31 WTA. Ea a ajuns în runda a doua la Montreal, după o victorie împotriva rusoaicei Varvara Gracheva.

Suspendarea temporară a Simonei Halep de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a avut loc pe 7 octombrie 2022, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Apoi, pe 19 mai 2023, ITIA a adăugat un nou cap de acuzare împotriva sa, susținând că există "iregularități" în pașaportul său biologic.

Halep nu a mai jucat oficial de la 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open.

WTA a ales să folosească o imagine cu Camila Giorgi, în loc să o includă pe Simona Halep, într-un articol de prezentare a marelui turneu din circuit, WTA1000 Canada Open, deși Halep a câștigat ultima ediție, în 2022.

Între 7 și 13 august, are loc Openul Canadian la Montreal, ultimul mare turneu pe care Simona Halep l-a câștigat înainte de suspendarea sa pentru dopaj.

Cu trei zile înainte de debutul turneului, WTA a publicat un articol de prezentare a competiției pe site-ul său. Remarcabil este faptul că WTA a ales să includă o imagine cu Camila Giorgi, câștigătoarea din 2021, în loc de una cu Simona Halep, care a câștigat turneul anul trecut, în Toronto.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006258 (s)