News Flash:

Alexandru Rafila a venit în orașul de pe Bega

Joi, la Timișoara, au fost semnate contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara și noul Spital Municipal Lugoj

31 Martie 2023
434 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat joi la Timișoara contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara și noul Spital Municipal Lugoj. Acestea sunt finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență și valorile lor sunt în sute de milioane de euro.

Contractul pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, în valoare de aproximativ 197 milioane de euro, a fost semnat de către Ministrul Sănătății și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, doamna Florentina Radu. Acest proiect are ca scop dezvoltarea infrastructurii spitalicești pentru îngrijirea pacienților cu patologie oncologică din Banat, prin demolarea unei părți a clădirii existente și construirea unui corp nou de clădire.

De asemenea, a fost semnat și contractul pentru construirea noului Spital Municipal Lugoj, în valoare de aproape 150 de milioane de euro.

În cadrul aceleiași ceremonii, a fost semnată și înțelegerea de finanțare pentru construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie în Arad. La eveniment au fost prezenți și alte personalități importante din zonă, cum ar fi deputatul Alfred Simonis, IPS Selejan, Mitropolitul Banatului, prefectul Mihai Ritivoiu, primarul Timișoarei Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Aici avem o oportunitate pentru Banat, cred că există toată nevoia și, pe de altă parte, toate resursele, nu numai de natură materială, ci și de natura resurselor umane înalt calificate care să facă ca aceste trei obiective de investiții să se concretizeze. Astăzi semnăm aceste contracte de finanțare, și nu sunt doar niște foi de hârtie, în spatele lor sunt și sumele integrale de finanțare, sunt 2, 5 miliarde de lei pentru aceste trei obiective, jumătate la Institutul Oncologic și jumătate la celelalte două obiective. Eu nu am dorința să rămân până la finalizarea acestor obiective,  dar aș vrea să fiu sigur că împreună cu echipa mea, și vreau să îi mulțumesc prietenului meu, Alexandru Rogobete, care este de aici din Timișoara, și care a fost esențial pentru realizarea la timp a tuturor acestor proiecte, Vreau să știu că aceste proiecte au început efectiv. Cu siguranță că ele se vor finaliza”, a afirmat, la Timișoara Rafila.

Alfred Simonis a declarat că este prima dată când toate forțele politice din Timișoara colaborează pentru un proiect și că în viitor ar trebui să fie organizate întâlniri regulate pentru a ajunge la un consens în rezolvarea problemelor comunității.

De asemenea, Alexandru Rogobete a anunțat că construcția unui centru pentru tratarea marilor arși va fi demarată în curând la Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005511 (s)