News Flash:

Aproape 200 de cadre didactice care lucreaza la Spitalul Judetean Timis vor avea indemnizatie de 50% din norma din luna mai

5 Mai 2022
585 Vizualizari | 0 Comentarii
medici

Incepand cu luna mai 2022, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara anunta ca va putea plati personalul didactic care profeseaza in spital cu contract individual de munca dupa noile modificari de la nivel national. Acest lucru este, conform conducerii unitatii sanitare, „un plus pentru noi toti, spital si pacienti”.

 
Conform reprezentantilor Spitalului Judetean, este vorba de 181 de medici, cadre didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara, care vor beneficia de o indemnizatie de jumatate din norma de medic sau farmacist, bani decontati de stat. Norma corespunde vechimii in munca si gradului profesional detinut.

„Am facut toate diligentele necesare pentru ca si acesti colegi ai nostri ce activeaza in spital, alaturi de intreg personalul, sa primeasca ceea ce prevede orice contract individual de munca. Legea emisa de curand aduce modificari la ordonanta anului 2018 si reglementeaza, astfel, ca efortul medicilor depus in sectiile spitalului sa fie rasplatit. E un plus pentru noi toti, spital si pacienti deopotriva, faptul ca avem pe sectii medici care ridica prestanta actului medical destinat pacientului. Spitalul isi reface fortele dupa doi ani dificili si propunem colaborari de exceptie care sa vina in sprijinul intregii comunitati”, transmite dr. Sorin Barac, managerul SCJUT.

Potrivit noilor modificari aduse legii privind reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii, „cadrele didactice care desfasoara activitate integrata in baza unui contract individual de munca cu 1/2 norma beneficiaza si de o indemnizatie lunara egala cu 50% din salariul de baza al functiei de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzator vechimii in munca si gradului profesional detinut”. Indemnizatia se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Sanatatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005723 (s)