News Flash:

Cel puțin încă două săptămâni de așteptare pentru fermierii români!

APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024

29 Februarie 2024
116 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță amânarea startului Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 cu cel puțin două săptămâni. Această decizie vine în urma așteptării deciziilor Comisiei Europene (CE) referitoare la derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8.

"În acest moment se modifică legislaţia europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se aşteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8. Ulterior, legislaţia naţională se va aproba în sensul celor stabilite în legislaţia europeană. Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcţie de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative", se arată într-un comunicat.

Reprezentanții APIA declară că amânarea startului Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi de cel puțin două săptămâni.

"Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăţi în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024", a afirmat directorul general al APIA, Cornel Turcescu.


Potrivit instituției, APIA a lansat aplicația IPA Online pentru fermierii români, prin intermediul căreia aceștia pot efectua modificări sau actualizări la cererile unice depuse în sectorul vegetal. Cu toate acestea, fermierii nu au posibilitatea de a finaliza sau aproba cererile până când nu sunt stabilite datele concrete de începere a Campaniei 2024.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005807 (s)