News Flash:

Ce spune un studiu realizat de economiști cu privire la consolidarea independenţei energetice a României!

România ar trebui să accelereze dezvoltarea centralelor nucleare

26 Februarie 2024
144 Vizualizari | 0 Comentarii


Potrivit unei analize realizate de Institutul European pentru Studii Economice, România se află în fața unei oportunități de a-și întări independența energetică și de a deveni un exportator net de energie, în ciuda unor provocări precum modernizarea infrastructurii și integrarea eficientă a surselor regenerabile.

Potrivit raportului, țara beneficiază de un mix energetic diversificat, caracterizat de o prezență semnificativă a combustibililor fosili, dar și de o orientare către surse de energie mai curate și regenerabile. De asemenea, România dispune de resurse energetice diverse, încă neexploatate, și depune eforturi pentru a-și spori producția, în special în ceea ce privește gazele naturale și energia regenerabilă.

Studiul subliniază importanța critică a energiei nucleare, evidențiind rolul Centralei Nucleare de la Cernavodă și al Proiectului Reactoarelor Modulare Mici (SMR) de la Doicești, precum și potențialul României de a deveni un lider regional în domeniul energiilor regenerabile.


„Intervenţiile guvernamentale recente, precum plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale, sunt criticate pentru abordarea lor contraproductivă. Guvernul României a decis prelungirea plafonării preţurilor la electricitate şi gaze naturale pentru anumite categorii de consumatori, în ciuda recomandării Comisiei Europene de a elimina aceste plafoane”, se arată în raport.

În analiza lor asupra politicilor publice, economiștii Christian Năsulea, Radu Nechita și Diana Florentina Năsulea recomandă unele măsuri pentru mai mult realism și coerență în politica energetică. Printre aceste recomandări se numără și una care sugerează accelerarea dezvoltării centralelor nucleare.

Argumentând că energia nucleară este o sursă verde de energie, cu o amprentă redusă de carbon, autorii propun ca România să continue și să își intensifice eforturile în dezvoltarea Centralei Nucleare de la Cernavodă și a Proiectului Reactoarelor Modulare Mici (SMR) de la Doicești.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004779 (s)