Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

Seful FBI, declaratii fara precedent: TikTok, amenintare la securitatea nationala a SUA

TikTok

Directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), Christopher Wray, a declarat marti membrilor Congresului ca este ”extrem de ingrijorat” de operatiunile TikTok in SUA, din cauza riscurilor de securitate implicate, transmite CNBC.

”Avem preocupari de securitate nationala cel putin din partea FBI in legatura cu TikTok”, a spus Wray membrilor Comitetului pentru Securitate Interna al Camerei Reprezentantilor, intr-o audiere despre amenintarile existente la nivel mondial, informeaza News.ro.

Aceste ingrijorari ”includ posibilitatea ca guvernul chinez sa-l foloseasca pentru a controla colectarea de date pentru milioane de utilizatori. Sau controlul asupra algoritmului de recomandare, care ar putea fi folosit pentru operatiuni de influenta, daca ar alege sa faca acest lucru. Sau pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive, ceea ce i-ar oferi posibilitatea de a compromite din punct de vedere tehnic dispozitivele personale.”

Remarcile lui Wray se bazeaza pe cele ale altor oficiali guvernamentali si membri ai Congresului, care si-au exprimat scepticismul profund cu privire la capacitatea platformei video detinuta de China de a proteja informatiile utilizatorilor din SUA de un guvern advers.

TikTok a sustinut ca nu stocheaza datele utilizatorilor din SUA in China, unde legea permite guvernului sa forteze companiile sa predea informatii interne.

Wray a spus ca numai legislatia din China este ”un motiv suficient pentru a fi extrem de ingrijorat”.

TikTok nu a raspuns imediat la cererea CNBC de a comenta comentariile lui Wray.

Dar articolei publicate de Forbes au pus la indoiala securitatea informatiilor utilizatorilor din SUA ai TikTok.

Forbes a relatat, de exemplu, ca grupul-parinte al TikTok, ByteDance, planuia sa foloseasca aplicatia pentru a monitoriza detaliile specifice ale locatiei anumitor cetateni americani, citand materiale pe care le-a analizatt.

TikTok a respins articoljulul, negand ca a urmarit vreodata anumiti cetateni americani cu locatiile lor specifice si a criticat Forbes pentru publicarea acuzatiilor.

Wray a spus ca orice detalii despre actiunile TikTok ar trebui sa fie discutate intr-un briefing clasificat. Dar el i-a asigurat pe parlamentari ca ”cu siguranta este ceva care se afla pe radarul nostru si va impartasim preocuparile”.

Potrivit The New York Times, administratia Biden s-a apropiat de un acord cu compania pentru a-i permite sa continue sa opereze in SUA sub masuri de securitate mai stricte.

Wray a spus ca unitatea FBI care supravegheaza investitiile straine lucreaza prin intermediul Departamentului de Justitie pentru a ajuta la gasirea unei solutii adecvate, ca parte a procesului de evaluare a investitiilor straine.

El a spus ca contributia FBI ”ar fi luata in considerare in orice acord incheiat pentru a rezolva problema”.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu