Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

6 sfaturi ca sa angajezi cea mai potrivita persoana pentru compania ta

6 sfaturi ca sa angajezi cea mai potrivita persoana pentru compania ta 1

Pregătește-ți bine întrebările pe care le pui la interviu

Unul din principalii pași este să ai o listă de întrebări bune pentru interviuri. De la a afla despre experiența anterioară a candidatului la întrebări despre ce planuri de viitor are, e important să ai o listă care să te inspire. Te poți folosi de lista aceasta pentru a avea un interviu de succes.

Folosește toate canalele posibile de comunicare

Utilizează website-urile tradiționale de recrutare, vorbește cu agenți de recrutare, folosește LinkedIn. Caută și dincolo de aceste instrumente. Comunică pe website-ul companiei, folosește rețelele de socializare, utilizează toate canalele posibile.

Implică-ți colegii în procesul de recrutare

Poți face asta prin clasicele sisteme de recompensă atunci când colegii recomandă candidați care devin angajați și rămân în companie. Îți poți implica și colegii în procesul de selecție a viitorilor angajați. Aceștia pot ține interviuri și părerea lor este foarte relevantă pentru că sunt cei care vor lucra în mod direct cu persoana care va fi angajată.

Fii proactiv în eforturile tale de recrutare

Să construiești o pâlnie de candidați și să cauți candidați ar trebui să fie un proces continuu, chiar dacă toate rolurile din compania ta sunt ocupate. Nu aștepta să se deschidă un loc sau să plece cineva înainte să cauți candidați calificați care să se alăture echipei tale. Ia-ți timp să-ți faci o listă de candidați potriviți și menține liniile de comunicare deschise. Când un loc deschis apare în compania ta pe viitor, să ai candidați eligibili îți va salva timp și resurse.

Creează o grilă de evaluare

Ca să poți selecta candidații potriviți, este important să ai și o grilă bună de evaluare, prin care să-ți selectezi candidații potriviți. Folosește-o după fiecare interviu, dar și în pașii procesului de selecție, atunci când evaluezi CV-uri. Acordă și feedback după fiecare interviu și ai grijă ca aplicanții să rămână cu o impresie bună despre tine ca angajator.

Comunică despre beneficii

Pentru a atrage candidații potriviți, este important să menționezi și beneficiile pe care aceștia le primesc, pe lângă salariu. De la abonament medical la tichete de masă sau zile extra de vacanță, este important ca aplicanții să știe care sunt beneficiile la care să se aștepte, iar acest lucru va atrage mai mulți aplicanți potriviți în compania ta.

Foto: freepik/pressfoto

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu