Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 21 ore
 45    0

Servicii psihologice necesare la frontiera si in centrele in care sunt cazati copiii si mamele din Ucraina

refugiati 1

Reprezentantii Salvati Copiii Romania spun ca monitorizarea, evaluarea si asistarea psiho-emotionala a copiilor refugiati din Ucraina, precum si a mamelor lor, este vitala inca din primele momente in care ajung in Romania. Au fost amenajate mai multe spatii pentru cei mici. Pana acum, au fost sprijiniti peste 3.000 de copii ucraineni si 2.553 de adulti.
 
 
Echipele Salvati Copiii Romania aflate in prezent pe teren numara 45 de specialisti (coordonatori, psihologi, educatori, asistenti sociali) si 56 de voluntari, unii dintre ei vorbitori de limba ucraineana.

„Nevoile acute sunt cele legate de asistenta umanitara rapida, de informatii, dar o componenta esentiala este aceea de sprijin emotional, atat la frontiera, cat si in centrele in care mamele si copiii sunt cazati. Copiii ajung epuizati si cei mai multi dintre ei nu inteleg ce li se intampla, de ce tata nu e cu ei, de ce nu pot merge acasa si atunci experimenteaza o serie de emotii negative, cum sunt sentimentele acute de dislocare si de abandon. Salvati Copiii Romania a amenajat mai multe spatii prietenoase pentru copiii ucraineni, unde acestia pot regasi normalitatea si unde, prin joc si povesti sunt ajutati sa isi depaseasca emotiile negative.

Vom continua interventiile de ajutor imediat pentru copii si pentru familiile acestora si vom monitoriza constant nevoile de asistenta ale noilor refugiati, pastrand o legatura permanenta cu autoritatile”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, prezenta, marti, la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina din Siret.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu