News Flash:

SUA voteaza la alegerile intermediare pentru a decide cine controleaza Congresul

8 Noiembrie 2022
210 Vizualizari | 0 Comentarii
vot sua

Este ziua alegerilor in SUA. Aceste alegeri la jumatatea mandatului vor determina cine controleaza Congresul SUA, format din Camera Reprezentantilor si Senat. In prezent, ambele camere sunt controlate de democratii presedintelui Joe Biden, iar republicanii se preconizeaza ca vor lua Camera.
 Batalia pentru controlul Senatului este pe marginea cutitului si prea aproape de a fi apelata. Pierderea fiecarei camere ar face urmatorii doi ani foarte dificili pentru Biden, deoarece republicanii ar incerca sa blocheze legislatia. Americanii aleg, de asemenea, 36 de guvernatori de stat, ar putea face lucruri precum sa adopte noi legi privind avortul in state.

Intre timp, Donald Trump a folosit mitingul sau final pentru a sugera ca va face un anunt saptamana viitoare ca va candida din nou pentru presedinte in 2024.


Indreptandu-se spre alegerile de la jumatatea mandatului, Senatul SUA este impartit 50/50 intre republicani si democrati (care au doi senatori independenti de partea lor).

In prezent, democratii controleaza Senatul, deoarece vicepresedintele SUA Kamala Harris, un democrat, detine votul de departajare.

Dar stapanirea ingusta a democratilor inseamna ca o pierdere neta chiar si a unui loc ar inclina puterea in favoarea republicanilor.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004972 (s)