News Flash:

Încă un pas

A fost semnat contractul de proiectare pentru „Campusul regional integrat pentru învățământ dual Vest Timișoara”

19 Aprilie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a încheiat un contract pentru etapa de proiectare preliminară a investiției „Campusul regional integrat pentru învățământ dual Vest Timișoara”. Această investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Municipalitatea va aloca un teren de trei hectare în zona Calea Buziașului, va superviza construcția și va contribui financiar la realizarea proiectului.

„Campusul Dual este unul din proiectele strategice ale Timișoarei prin care vrem să atragem și să păstrăm în oraș tineri care se califică în diferite meserii care sunt căutate pe piața forței de muncă. Noul campus le va oferi atât spații de cazare și burse, cât și laboratoare și ateliere cu echipamente moderne unde să se pregătească. Mă bucur că acest proiect a adus împreună atât mediul universitar, cât și licee, companii puternice din Timișoara și reprezentanți ai mediului de afaceri”, a precizat primarul Dominic Fritz.


Proiectul Campusului Dual de Interes Regional a obținut o finanțare în valoare de 20,8 milioane de euro prin Componenta C15 - Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care se adaugă o cofinanțare din partea bugetului local de aproximativ 5,8 milioane de euro. Obiectivul principal este de a alinia oferta de forță de muncă calificată la nevoile reale ale pieței. Elevii interesați să învețe o meserie vor fi instruiți aici, în colaborare cu companiile și mediul universitar.

Campusul propus va include clustere educaționale pentru învățământul preuniversitar și universitar, ateliere pentru practică specializată, facilități de cazare, zone administrative, bibliotecă, sală de sport, cantină, cafenea, aulă, servicii de consiliere și orientare profesională, printre altele. Toate construcțiile vor fi proiectate pentru eficiență energetică, iar campusul va include și spații ample de spații verzi, întinzându-se pe mai mult de un hectar. În plus față de construcția campusului, proiectul vizează și dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, acordarea de burse pentru elevi și studenți, precum și alte măsuri menite să îmbunătățească calitatea și vizibilitatea învățământului dual.

Finanțarea a fost accesată de către Consorțiul Regional pentru Învățământul Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara - liderul proiectului - format special în acest scop și alcătuit din 31 de parteneri, printre care se numără Primăria Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri. Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 1,2 milioane de euro din bugetele proprii, în timp ce companiile membre ale consorțiului participă cu 1,7 milioane de euro pentru dezvoltarea de noi programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică pentru elevi și studenți. Costul contractului de proiectare - faza de studiu de fezabilitate - este estimat la aproximativ 64.500 de euro (TVA inclus), iar termenul de elaborare a documentației tehnice este de 4 luni de la emiterea ordinului de începere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006430 (s)