News Flash:

E Ziua Pământului

APM Timiș organizează în săptămâna 22-26 aprilie 2024 diverse evenimente și acțiuni de educație ecologică

22 Aprilie 2024
77 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto APM Timis


În anul 2024, tema aleasă pentru Ziua Pământului este „Planeta vs. Plastic”, punând accentul pe importanța conservării mediului și a adoptării unor practici durabile pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru următoarele generații.

Ziua Pământului a fost instituită în 1970 de către senatorul american Gaylord Nelson, cu scopul de a atrage atenția clasei politice asupra neglijării mediului înconjurător. Inițial, această zi a fost marcată printr-o serie de manifestații antipoluare desfășurate în întreaga SUA, la care au participat aproximativ 20 de milioane de oameni.

Începând cu anul 1990, evenimentul a prins amploare la nivel global. Deși este cunoscută sub numele de „Ziua Pământului”, în 2009 Organizația Națiunilor Unite a denumit-o oficial Ziua Internațională a Mamei Pământ.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Timiș se alătură acestei inițiative globale prin organizarea mai multor evenimente și activități de educație ecologică în perioada 22-26 aprilie 2024. Aceste acțiuni vor fi desfășurate în colaborare cu elevi de la diverse instituții de învățământ din Timișoara, printre care se numără Palatul Copiilor, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Moisil, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic Special IRIS, Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu”, Școala Gimnazială Nr. 25, precum și alte 10 școli din aria de implementare a proiectului LIFE Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei Beușnița.


„În 19 aprilie, am avut plăcerea să primim în vizită elevii de la Liceul Tehnologic Azur din Timișoara, care în cadrul evenimentului Săptămâna Verde au pregătit mai multe materiale dedicate Zile Pământului: machete, plantariumuri și desene. Reprezentanții APM Timiș le-a vorbit elevilor despre importanța protejării mediului înconjurător și au explicat activitatea desfășurată în laboratorul și autolaboratorul APM Timiș.

Prin aceste evenimente, ne propunem să creștem gradul de conștientizare, să inspirăm schimbarea și să promovăm o conexiune mai profundă cu natura. Să ne unim în eforturile noastre de a proteja Pământul astăzi și pentru generațiile viitoare. Împreună, putem avea un impact semnificativ și putem crea o lume mai durabilă”, declară cei de la APM Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006888 (s)