News Flash:

Se caută constructor!

A fost lansată o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor digului de râul Bega

25 August 2023
197 Vizualizari | 0 Comentarii


În urma inundațiilor înregistrate la sfârșitul iernii, digul de pe râul Bega a suferit daune semnificative, ceea ce impune necesitatea efectuării unor lucrări de reabilitare.

Agenția Națională a Apelor Banat a inițiat o procedură de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare, alocând un buget de peste 3 milioane de lei, sumă provenită din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Repararea digului de protecție este imperativă pe porțiunea Leucușești - Răchita.

„În urma precipitațiilor căzute în perioada 25 – 27.02.2023, care au fost de 60 – 70 l/mp pe tot bazinul superior al râului Bega, precum și pe fondul unui sol umed în urma topirii zăpezii în zilele anterioare datei de 25.02.2023, s-au înregistrat creșter ide debit pe Bega și afluenți, depășindu-se cotele de apărare. (…) Aceste creșteri au provocat probleme la infrastructura de apărare îndeosebi coroziuni de mal care afectează corpul digului, care în anumite cazuri au mers până la distrugerea completă a digului”, se precizează în documentele ce însoțesc licitația.

Se planifică efectuarea de lucrări și pe râul afluent Lanca Birda. În această zonă se vor realiza completări de terasamente și se va recalibra digul existent.

„Necesitatea lucrărilor de completări terasamente reiese în urma deteriorării banchetei din cauza circulației extensive, în mod deosebit în perioada intervenției la ape mari la punctele critice mal stâng km 3+310 și mal stâng km 3+380, dar și din dorința refacerii nivelului de gardă (aprox. 15 cm) la nivelul coronamentului”, se arată în caietul de sarcini.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firme este până pe 6 septembrie. După încheierea contractului, lucrările trebuie să fie finalizate în decurs de 3 luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006027 (s)