News Flash:

Se lucrează intens!

Aquatim vrea să înlocuiască rețetele de apă și canal de pe Calea Aradului până pe 11 septembrie

24 August 2023
186 Vizualizari | 0 Comentarii


Până la începutul noului an școlar, Aquatim are planificată finalizarea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare de pe Calea Aradului. În prezent, progresul investiției a atins 80%.

În etapa anterioară, echipa Aquatim a finalizat lucrările pentru tronsonul Piața Consiliul Europei (Moțul) - str. Miresei, în care a fost înlocuită conducta magistrală din fontă ductilă. Această înlocuire a fost necesară pentru înlocuirea conductei vechi de oțel, care avea peste 40 de ani și era degradată. Refacerea infrastructurii rutiere în această zonă va fi gestionată de Societatea de Drumuri Municipale.

Într-o noapte recentă, s-a realizat prima conexiune între noua conductă de fontă ductilă (D 500 mm) și conducta existentă (din oțel) de pe Strada Miresei. Lucrarea a fost finalizată în termenul stabilit, respectiv la ora 8 dimineața. Această conexiune a necesitat săpături suplimentare în mai multe nopți, dat fiind că în zonă există o rețea subterană complexă de utilități.

Următoarea conexiune este planificată pentru noaptea de 24 august, între orele 22:00 și 06:00, pentru a lega conducta existentă de apă (D 250 mm) de pe Strada Miresei cu noua conductă de fontă ductilă de pe Calea Aradului și cu conducta existentă de pe Strada Amurgului.

În perioada următoare, se vor efectua și alte conexiuni asemănătoare pentru a finaliza proiectul, inclusiv legături cu conductele de apă existente și cu conducta magistrală nouă pe Calea Aradului. Echipa Aquatim a colaborat cu Societatea de Drumuri Municipale pentru a asigura refacerea infrastructurii rutiere afectate de lucrări.

Proiectul este gestionat de asocierea Construcții Erbașu S.A. - Cons Electrificarea Instal S.R.L. Termenul de finalizare este 4 ianuarie 2024, iar Aquatim are în plan închiderea majorității șantierului în zonă până pe 11 septembrie, pentru a nu perturba începutul școlii în rândul copiilor Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004800 (s)