News Flash:

Pasionați de electronică și tehnologie informațională?

S-a dat startul celei de-a opta ediții a Electronics Summer University

23 August 2023
199 Vizualizari | 0 Comentarii

S-a dat startul la Electronics Summer University la Universitatea Politehnica Timișoara - singura universitate de vară gratuită din domeniul electronicii și tehnologiilor informaționale. Liga Studenților de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (LSFETc), în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și companiile partenere, anunță organizarea celei de-a opta ediții a Electronics Summer University (ESU). Această inițiativă, care a început pe 21 august și se va desfășura până pe 3 septembrie 2023, are ca scop principal familiarizarea elevilor din clasa a XI-a cu viața de student și cu mediul universitar, cu o abordare specială pentru a contribui la scăderea ratei abandonului universitar.

Ceremonia oficială de deschidere s-a desfășurat în cadrul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, unde conf.univ.dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu, Prorector UPT, a dat bun venit elevilor în numele conducerii și le-a prezentat oferta educațională a universității. Totodată, Paul Stiegelbauer, Reprezentantul Studenților în Consiliul de Administrație UPT, a discutat cu elevii despre oportunitățile și beneficiile pe care le pot avea în calitate de viitori studenți.

ESU reprezintă pentru peste 100 de elevi din întreaga țară o șansă unică de a participa la simulări de cursuri și laboratoare predate de specialiști și profesori din cadrul UPT, pe parcursul a două săptămâni. De asemenea, ei vor lua parte la workshop-uri organizate în colaborare cu diverse companii partenere din Timișoara, având ocazia să interacționeze cu profesioniști de succes din domeniul lor și să își dezvolte abilitățile necesare în carieră.

Pe lângă aspectul academic, voluntarii ESU au pregătit o serie de activități recreative, cum ar fi Olimpiada Trăsniților, Treasure Hunt și seri sociale, pentru a promova dezvoltarea socială a elevilor și a le oferi o experiență holistică și plăcută. De asemenea, participanților li se asigură mese, cazare și toate resursele necesare pentru desfășurarea activităților planificate.

Este remarcabil faptul că Electronics Summer University este unică în țară prin faptul că oferă participanților oportunitatea de a se implica în acest proiect fără a plăti taxe de participare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006933 (s)