News Flash:

Atenție!

Defibrilatoare HeartSave AS, montate în trei puncte importante din Timișoara

23 August 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a instalat trei defibrilatoare externe automate (DEA) în diferite locații din oraș. Aceste aparate sunt amplasate în trei puncte distincte: la sediul Primăriei, de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 1, la Direcția de Evidență Persoanelor, de pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 15 și la Sala Sporturilor Constantin Jude (Sala Olimpia), Aleea Ripensia nr. 7.

Defibrilatoarele HeartSave AS sunt menite să fie utilizate în situații de urgență medicală, în special în cazurile de stop cardio-respirator, fiind capabile să facă diferența dintre viață și deces. Un aspect esențial al defibrilatorului extern automat este că poate fi manevrat de orice persoană, chiar și fără pregătire medicală specializată, în situații de urgență în care o persoană este inconștientă și prezintă simptome de stop cardiac. Aparatul furnizează instrucțiuni acustice și vizuale pentru ghidarea utilizatorului prin procedura de resuscitare.

DEA măsoară ritmul cardiac al pacientului și decide dacă este necesară defibrilarea sau nu. Dacă este necesară defibrilarea, aparatul efectuează automat selecția și încărcarea energiei necesare, declanșând procesul automat.

Este important de menționat că defibrilatorul poate fi utilizat și în modul pediatric, ceea ce înseamnă că poate fi aplicat pe pacienții cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani sau cu o greutate corporală sub 25 de kilograme. Aparatul este echipat cu electrozi speciali pentru această situație specifică.

„Încercăm să prevenim tragedii în centrul Timișoarei. Dotăm mai multe clădiri publice cu defibrilatoare automate și instruim angajații să le folosească, pentru ca să putem salva vieți. Este un gest de normalitate și vrem să reducem, dacă e posibil, și cu câteva minute, răspunsul la situații de urgență de acest gen”, potrivit primarului Dominic Fritz.

Defibrilatorul HeartSave AS trebuie utilizat atunci când pacientul prezintă semne de inconștiență, respirație anormală și lipsa semnelor de circulație sanguină.

Amplasarea celor trei defibrilatoare este însoțită de instruirea angajaților pentru intervenții de urgență. Un ofițer specializat din cadrul Centrului de Formare și Pregătire pentru Intervenții Medicale de Urgență al ISU Banat a furnizat informații despre funcționarea aparatului și pașii necesari în cazul unei situații medicale critice.

Această inițiativă implică o investiție de 37.857 lei (TVA inclus). Pe viitor, se planifică achiziționarea a încă trei defibrilatoare pentru anul următor, care vor fi amplasate în locații ușor accesibile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011193 (s)