News Flash:

O veste bună!

Din 28 august, condițiile de trafic în zona Calea Bogdăneștilor – Bulevardul Cetății se vor îmbunătăți

23 August 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii


Începând cu data de 28 august, condițiile de trafic în zona Calea Bogdăneștilor - Bulevardul Cetății din Timișoara se vor îmbunătăți. Pe Calea Bogdăneștilor, Primăria Municipiului Timișoara va permite accesul autovehiculelor pe tronsonul cuprins între strada Grigore Alexandrescu și Bulevardul Cetății.

„Lucrarea de pe Bogdăneștilor este una extrem de importantă pentru sistemul de mobilitate al Timișoarei. Intrăm în ultima etapă a proiectului. Practic, am modernizat întreaga infrastructură, de la rețelele de apă-canal, gaz, electricitate, la iluminat public modern sau liniile de tramvai. De luni, deschidem circulației primul tronson care va fi gata: Grigore Alexandrescu – Bulevardul Cetății. Până luni, finalizăm pe acest tronson pistele de bicicletă și trotuarele. De asemenea, pregătim sistemul de irigare a zonei verzi și în toamnă, când condițiile meteo permit, vom planta 540 de arbori în perimetrul actualului șantier”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Începând cu aceeași dată de 28 august, circulația pe Calea Bogdăneștilor, în porțiunea dintre strada Grigore Alexandrescu și strada Dunărea, va fi închisă pentru a permite continuarea lucrărilor în curs. Primăria Municipiului Timișoara este angrenată într-un proiect amplu de reabilitare a Căii Bogdăneștilor. În cadrul acestui proiect, infrastructura de utilități a fost deja modernizată, iar acum se lucrează la refacerea carosabilului, trotuarelor, liniilor de transport în comun și a spațiilor verzi. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei este asigurat din bugetul local. Lucrarea este în prezent realizată în proporție de peste 70%.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005061 (s)