News Flash:

Timișoreni, grăbiți-vă!

Până în 31 august 2023 vă mai puteți înscrie în Programul Rabla local Timișoara

23 August 2023
172 Vizualizari | 0 Comentarii

Până la data de 31 august 2023, ora 16:30, cetățenii din Timișoara încă au posibilitatea să se înscrie în Programul Rabla local destinat casării autovehiculelor uzate. Până în prezent, au fost înregistrate 1058 de înscrieri, ceea ce plasează Timișoara pe poziția a doua la nivel național, în ceea ce privește numărul de autoturisme înscrise în acest program. Primăria Timișoara a alocat fonduri pentru 4700 de vehicule în cadrul acestui program.

Cetățenii interesați, care sunt persoane fizice cu domiciliul în Timișoara, pot efectua înregistrarea pe site-ul Agenției Fondului de Mediu (AFM), accesând linkul următor: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php . Primăria Municipiului Timișoara oferă asistență cetățenilor care întâmpină dificultăți în parcurgerea procedurii de înregistrare și sunt disponibili să ofere ajutor în completarea documentației de înscriere la Camera 12.

Pentru a se înscrie în program, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe site-ul AFM în prealabil. Dacă deja dețin un cont care a fost utilizat în cadrul unui alt program destinat persoanelor fizice, cum ar fi Programul "Casa Verde Fotovoltaice 2023", acesta poate fi folosit. În cadrul unui singur cont, se pot realiza înscrieri pentru un singur Cod Numeric Personal (CNP), iar o persoană fizică poate face o singură înregistrare în aplicație.

Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei provin din fondurile proprii ale Primăriei, iar 2400 de lei din finanțarea alocată din Fondul pentru Mediu.

Se recomandă solicitantilor să își creeze cont atât pe site-ul AFM, cât și pe site-ul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, dacă nu au deja unul. Crearea contului pe site-ul DFMT este necesară pentru a primi notificări după finalizarea perioadei de înscriere și pentru a depune documentele în etapele ulterioare ale programului.

Primăria încurajează locuitorii Timișoarei să profite de această oportunitate, care ajută la eliminarea autovehiculelor uzate din circulație și la reducerea nivelului de poluare, beneficiind astfel întreaga comunitate. Mai multe informații despre desfășurarea programului, criteriile de eligibilitate, autovehiculele și pașii următori după încheierea înscrierilor pot fi găsite accesând linkul: https://www.primariatm.ro/programul-rabla-2023/.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007646 (s)