News Flash:

Timișorenii sunt invitați la festival

Vineri, 25 august, începe CODRU Festival

24 August 2023
187 Vizualizari | 0 Comentarii


În Timișoara, un perete a prins viață și culoare prin intermediul unei picturi murale executate de artistul Flaviu Rouă. Acesta este al doilea an consecutiv în care CODRU Festival oferă comunității un dar vizual, care îi poartă pe trecători către natură și le dezvăluie o parte din povestea conturată în jurul festivalului.

Pictura murală, ce se întinde pe o suprafață de 45 de metri pătrați, a fost creată într-o perioadă de 10 zile și se găsește în zona centrală a orașului (strada Gheorghe Lazăr, nr. 24).

“Lucrarea stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste Soarele și Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină și, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia față de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ“, a precizat artistul Flaviu Rouă.

“Pictura murala Geneza Codrului ilustreaza intalnirea celor doua lumi antagonice ale povestii CODRU, Taramul de la Miazazi si Taramul de la Miazanoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare si Sub Codru. Simbolic, aceasta intalnire dintre lumina si umbra reprezinta momentul apusului si al rasaritului, cand cele doua lumi se ating pentru o fractiune de secunda, din care atingere mitica ia nastere natura. Se naste astfel CODRU, dintr-o iubire imposibilă între Luna și Răsărit, care la fiecare apus si zori de zi, isi consuma cate putin iubirea, perpetuand natura“, a completat Elena Adorian, Creative Director & Marketing CODRU Festival.

 Vineri, 25 august, de la ora 16:00, începe CODRU Festival. Evenimentul va avea loc în Pădurea Bistra, amplasată între comunele Ghiroda și Moșnița, și se va desfășura pe parcursul a trei zile. Pe cele cinci scene pregătite pentru festival, participanții vor avea ocazia să cânte și să danseze pe ritmurile artiștilor lor preferați, indiferent de genul muzical: de la heavy metal, reggae și hip hop, până la folk și trap. Pentru a vedea programul complet al evenimentului pe parcursul celor trei zile, puteți accesa următorul link: https://www.codrufestival.ro/en/.

Biletele pot fi achiziționate fie de pe platforma Entertix, fie direct de pe site-ul codrufestival.ro.  CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și beneficiază de cofinanțare din partea Consiliului Județean Timiș prin intermediul programului TimCultura 2023, precum și din partea Comunei Ghiroda și Comunei Moșnița Nouă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005175 (s)