News Flash:

Rompetrol Rafinare continuă investițiile în rezervoare

A fost finalizată modernizarea a două noi rezervoare din parcul de stocare al rafinăriei Petromidia Năvodari

30 Noiembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii


Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International (Rompetrol), a încheiat lucrările de modernizare la două noi rezervoare din parcul de stocare al rafinăriei Petromidia Năvodari. Investiția pentru aceste două proiecte a fost de aproximativ 6,5 milioane de dolari și s-a desfășurat în cadrul unui program amplu de întreținere, reabilitare și modernizare a întregului parc de rezervoare.

„Prin astfel de lucrări, urmărim creșterea flexibilității în sectorul operațional, reabilitarea capacităților existente fiind o necesitate de business. Proiectele finalizate recent, în grafic și cu respectarea tuturor normelor de siguranță, ne aduc mai aproape de aceste obiective. La finalul programului general, vom avea capacitatea să stocăm cu 20% mai multă motorină și vom putea să gestionăm mai bine fluxurile de produse finite și semifabricate”, a afirmat Florian Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare. 

Proiectul recent finalizat s-a concentrat pe reconstrucția rezervorului de benzină (B6), cu o capacitate de 5.000 mc, folosind o metodă ce implica cricuri hidraulice. Toate operațiunile tehnice și sudurile au fost efectuate la sol, iar fiecare componentă a rezervorului a fost ulterior ridicată cu ajutorul noii tehnologii.

Reintroducerea în funcțiune a rezervorului, cu o capacitate mărită cu 10%, poate contribui la o creștere de 25% a fiabilității rafinăriei Petromidia în cazul opririi tehnologice a instalației de Hidrofinare Benzină (HB). Acest lucru elimină riscurile afectării randamentelor operaționale în cadrul unității de producție.

Înainte de acest proiect, specialiștii din cadrul Rompetrol Rafinare și ai Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International) au finalizat cu succes reconstrucția rezervorului de motorină (M92) cu o capacitate de 12.720 mc, o mărire de 20% față de specificațiile inițiale.

Odată cu reintroducerea în funcțiune a acestui rezervor și pe fondul altor proiecte desfășurate constant în ultimii ani, capacitatea totală de stocare a motorinei în rafinăria Petromidia a crescut cu peste 20%, oferind astfel unității o flexibilitate sporită în manipularea produselor finite.

În prezent, Rompetrol Rafinare continuă să implementeze proiecte pentru reabilitarea a două rezervoare - unul de reziduu de vid cu o capacitate de 10.000 mc și altul de distilat de vid cu o capacitate de 5.000 mc.

Programul general de reabilitare a rezervoarelor din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești va continua până în 2027, iar investițiile totale în acest sens au depășit deja 10 milioane de dolari începând cu anul 2022.

În total, sunt planificate reabilitări și construcții pentru aproximativ 50 de rezervoare, marcând al doilea proiect major început din 2007 și destinat modernizării parcului de rezervoare. Un efort asemănător a fost realizat în perioada 2011–2020, când KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari pentru reabilitarea a peste 20 de rezervoare.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007619 (s)