News Flash:

2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe

A fost declarată epidemie de rujeolă la nivel național

6 Decembrie 2023
152 Vizualizari | 0 Comentarii


Având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de rujeolă și numărul semnificativ de internări ale copiilor în secțiile de pediatrie și boli infecțioase, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Aceasta va permite vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu scheme de vaccinare incomplete.

În prezent, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, afectând 29 de județe. Pentru a contracara această situație, Ministerul Sănătății va implementa o campanie de informare, în colaborare cu medicii de familie, pentru a promova o mai bună participare la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală contagioasă care se transmite cu ușurință, mai ales în rândul copiilor nevaccinați, și poate avea evoluții grave, aducând cu sine complicații. În prezent, acoperirea vaccinală cu prima doză la nivel național este de 78%, iar cu a doua doză este de 62%, prezentând o tendință descrescătoare de peste 10 ani.

Adoptarea recentă a Strategiei Naționale de Vaccinare are ca obiectiv eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică asociate bolilor prevenibile prin vaccinare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006267 (s)