News Flash:

Organigrama adoptată în 2023 rămâne valabilă!

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul intentat de Sindicatul Liber al Salariaților

7 Decembrie 2023
117 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a obținut o victorie definitivă în procesul intentat de Sindicatul Liber al Salariaților pentru suspendarea organigramei. Prin urmare, organigrama adoptată în 2023 rămâne în vigoare. Administrația Fritz a argumentat că această nouă organigramă a fost esențială pentru reorganizarea eficientă a primăriei.

„Sindicatul Liber al Salariaților, care reprezintă 10% din angajații Primăriei, a încercat în ultimii 3 ani, în repetate rânduri, blocarea reformei administrative și a reorganizării instituției inițiate de administrația actuală. Astfel, a atacat în instanță atât organigramele administrației, cât și concursurile de angajare lansate”, a declarat Primăria Timișoara.

Ca urmare a deciziei luate marți de către magistrații Curții de Apel Timișoara, Primăria continuă să funcționeze conform organigramei în vigoare. Ultima modificare a organigramei a avut loc prin înființarea Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, conform solicitării instanțelor judecătorești. Primăria Timișoara a inițiat recent un nou proiect de modificare a organigramei în contextul măsurilor fiscal-bugetare adoptate prin Legea 296/2023. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local a fost publicat la mijlocul lunii noiembrie.

În conformitate cu modificările impuse de lege, numărul total de posturi se reduce cu 10%, adică 51 de posturi sunt eliminate din totalul celor existente. Posturile de șef birou și structurile aferente sunt desființate. Numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din totalul posturilor, determinând desființarea a 20 de posturi de conducere la nivelul instituției. Aceste măsuri trebuie implementate până la sfârșitul anului 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005876 (s)