News Flash:

Veste bună din partea municipalității

Primăria Timișoara anunță proprietarii de case retrocedate că le va da terenurile de sub locuințe

7 Decembrie 2023
129 Vizualizari | 0 Comentarii


Veste bună pentru locuitorii din Timișoara care au primit case prin retrocedare. Primăria îi anunță că le va oferi gratuit  terenurile aferente locuințelor în baza Legii 112.

Autoritățile locale intensifică procesul de evaluare a dosarelor pentru obținerea, fără costuri, a terenurilor aferente locuințelor dobândite în conformitate cu prevederile Legii nr. 112/1995 și a anexelor gospodărești, incluzând curțile și grădinile din jurul construcțiilor.

„În sfârșit punem punct unei aberații legislative care a blocat mii de oameni să obțină terenul și curtea locuinței. E o situație care trenează de peste 20 de ani. Am lucrat în ultimele luni la verificarea dosarelor și primii 17 proprietari din Timișoara au deja drept legal asupra terenurilor de sub sau de lângă casă. Am primit cereri pentru aproximativ 90 ha de teren. Sunt și suprafețe mai mari, sunt și suprafețe mici care revin fiecărui proprietar, pentru că imobilele au avut în general mulți foști chiriași. Analizăm dosar cu dosar, la Fond Funciar, la Patrimoniu și la Direcția Fiscală, iar cei care sunt în afara legii sunt respinși. Niciun metru pătrat nu va ajunge la cei care nu sunt în drept”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

În perioada imediat următoare, Primăria Timișoara va transmite către Prefectura Timiș un total de 48 de dosare soluționate de către Comisia municipală de fond funciar Timișoara. Aceste dosare vor primi ulterior titlul de proprietate. În plus, alte 17 dosare, deja procesate de către Primărie, au fost aprobate, conferind astfel posesorilor dreptul legal asupra terenurilor respective, pe care își vor putea începe amenajările. Suprafața totală a dosarelor soluționate până în prezent se ridică la aproape 35.000 de metri pătrați.

Primăria Timișoara are în evidență 1.970 de dosare conform Legii nr. 87/2020 privind modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 și 146 de dosare conform Legii nr. 263/2022 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. După unele probleme legislative în primăvară, Prefectura Timiș a stabilit că dosarele solicitanților trebuie actualizate pentru a include și un extras de carte funciară cu geometrie. Persoanele care au nevoie de asistență în întocmirea sau actualizarea dosarelor se pot prezenta la Compartimentul Fond Funciar al Primăriei, de luni până vineri, între orele 8:30 și 10:30, iar în zilele de marți și joi, și în intervalul 14:00 – 16:00.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005605 (s)