News Flash:

Zona Traian va fi regenerată

Timișoara va avea un al doilea centru istoric în cartierul Fabric

7 Decembrie 2023
124 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara va beneficia un al doilea centru istoric în cartierul Fabric, întrucât procesul de regenerare a zonei Traian a început.

Primăria Timișoara a inițiat licitația pentru elaborarea studiilor necesare transformării radicale a cartierului. Dominic Fritz, primarul orașului, a declarat: „Îl transformăm în al doilea centru istoric”.

Se caută servicii de urbanism esențiale pentru elaborarea „Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) <> și a Regulamentului Local de Urbanism aferent”.

Durata estimată pentru finalizarea PUZCP este de trei ani, începând de la semnarea contractului. Acest plan va stabili regulile pentru dezvoltarea pe toate planurile, inclusiv social și economic, a întregului cartier.

„Strategia noastră este să redăm Fabricului frumusețea de odinioară și să transformăm zona Traian în al doilea centru istoric al orașului nostru. Suntem pregătiți să investim în piețele centrale ale cartierului și în tot ce înseamnă domeniu public – parcuri, locuri de joacă, pavaje, mobilier urban, drumuri. Iar investiția publică va genera investiții private asupra clădirilor, asupra comerțului care se desfășoară aici, asupra cartierului ca întreg. De aceea, vreau să îi aducem alături de efortul administrației pe toți cei care locuiesc, muncesc sau frecventează cartierul Fabric, atât acum, cât și în viitor, pentru elaborarea acestui plan. Acest PUZCP va seta direcția cartierului pentru următoarea jumătate de secol”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

PUZCP Fabric reprezintă al doilea plan urbanistic pe care administrația locală din Timișoara îl elaborează, urmând PUZ Oituz, și este primul din istoria orașului care abordează o zonă construită protejată conform legislației actualizate. Zona propusă pentru reglementare cuprinde ansambluri arhitecturale protejate de interes local, național și universal, precum și situri istorice și arheologice.

Suprafața totală vizată de plan este de aproximativ 93 de hectare și este delimitată de următoarele elemente geografice: la nord, nord-est și nord-vest de canalul Bega, Spl. Nistrului, Spl. Protopop Meleție Drăghici și Splaiul Peneș Curcanul; la est, de str. Andrei Șaguna și de str. Baba Dochia; la vest, de Canalul Bega, Spl. Nistrului, Blvd. Corneliu Coposu și Parcul Andrei Mocioni; la sud, de str. Cornelia Sălceanu, str. Gloriei și de str. Ștefan Octavian Iosif.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 1,6 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 35 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005744 (s)