News Flash:

S-a întâmplat în orașul de pe Bega

Centrală solară hibridă pentru furnizarea de energie 100% curată pentru încărcătoarele AC/DC ale mașinilor electrice, construită în Timișoara

22 August 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii

Compania ungară Astrasun Solar a finalizat construcția unei centrale solare hibride cu o capacitate aproape de 130 kWp în Timișoara, conform unui comunicat de presă emis de Budapest Business Journal cu câteva zile în urmă.

 Această companie a fost listată la Bursa de Valori din Budapesta în decembrie. Odată pusă în funcțiune, centrala va furniza energie 100% curată și regenerabilă pentru încărcătoarele AC/DC ale mașinilor electrice. Implementarea acestui proiect reprezintă o etapă semnificativă pentru Astrasun Solar, deoarece implică o dezvoltare transfrontalieră ce combină mai multe tehnologii diverse pentru generarea de energie electrică. Aceste tehnologii includ stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei, integrate într-o singură unitate tehnică.

Compania a început construcția sistemului solar fotovoltaic cu o capacitate aproape de 130 kWp la începutul acestui an, pe un teren de aproape 2.500 mp din Timișoara, care era într-o stare proastă și plin de moloz. Pentru a realiza acest proiect într-un mod sustenabil și ecologic, compania a utilizat o tehnică care permite terenului sterp să fie recuperat prin vegetație verde, spre deosebire de metoda tradițională de construcție a centralelor solare fotovoltaice.

Centrala solară hibridă, cu o capacitate de 122 kWp, alimentată de un transformator de 20 kV, a fost conectată la o unitate de stocare a energiei după punerea în funcțiune. Aceasta furnizează energie verde pentru încărcătoarele AC/DC ale mașinilor electrice și ajută la compensarea fluctuațiilor minore ale rețelei și producției.

Structura de susținere a centralei solare a fost fabricată de Ikarus Tech, o companie rezultată dintr-un parteneriat tripartit cu Műszertechnika-Holding și IK Metál, cu scopul de a deveni unul dintre principalii producători europeni de structuri metalice pentru sistemele solare.

„Odată cu implementarea proiectului centralei solare de la Timișoara, am realizat o dezvoltare tehnologică în România care poate servi drept model pentru conectarea la sistem a noilor capacități de energie regenerabilă și a stațiilor de încărcare electrică, chiar și în absența dezvoltării rețelei. De asemenea, este semnificativ pentru că noua centrală solară hibridă pusă în funcțiune va folosi mai multe tehnologii diferite pentru generarea de energie electrică, inclusiv stocarea și echilibrarea energiei, încărcarea mașinilor electrice și generarea rețelei conectate la aceasta.Acest tip de sistem de stocare și încărcare a energiei verzi este unic serviciu nu numai în Ungaria, ci și dincolo de granițe”, a afirmat Attila Keresztes, șeful Astrasun Solar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006773 (s)