News Flash:

Inițiativă unică a proiectului UPT Campus Creativ

Vineri, 17 noiembrie, a avut loc evenimentul „100 de ani de Campus UPT, găzduit de Centrul de Conferințe al UPT

20 Noiembrie 2023
142 Vizualizari | 0 Comentarii


Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit vineri, 17 noiembrie, evenimentul „100 de ani de Campus UPT”, organizat în cadrul proiectului UPT Campus Creativ. La acest eveniment, studenți, cadre didactice și membri ai comunității academice a UPT s-au reunit pentru a sărbători împreună rolul, importanța și actualitatea campusului universitar în structura orașului și comunității. 

Evenimentul a adus în Timișoara un concept inedit, combinând elemente de videomapping, pictură murală, proiecții de film documentar, concepte de iluminare ambientală, discursuri reflectând gândirea internațională inovatoare și un concert susținut de trupa berlineză Noblesse Oblige. Invitatul special al evenimentului a fost designerul suedez Anna Rosling Rönnlund, expert în vizualizarea datelor și co-fondatoarea Gapminder, o fundație cunoscută pentru dezvoltarea software-ului Trendalyzer, achiziționat ulterior de Google. Anna a prezentat despre misiunea Gapminder de a oferi o viziune asupra lumii bazată pe fapte reale, accesibilă pentru toată lumea, subliniind ideile din cartea sa „Factfulness: Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi”.

Conferința susținută de Anna Rosling Rönnlund în Timișoara s-a încheiat cu un mesaj de umilire și curiozitate: „Fiți umili, fiți curioși și amintiți-vă că există un decalaj imens între modul în care percepem lumea și ceea ce spun datele despre aceasta”. Aceasta a fost una dintre concluziile evenimentului „100 de ani de Campus UPT”, care a avut loc la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Evenimentul, desfășurat în cadrul proiectului UPT Campus Creativ, a adunat studenți, cadre didactice și membri ai comunității academice UPT pentru a sărbători contribuția campusului universitar la viața orașului și comunității. 

Carmen Lidia Vidu, regizoare de teatru, film și evenimente, care a pus în practică conceptul creativ al evenimentului, a subliniat că „Campusul reflectă caracterul inovator, cosmopolit și dinamic al orașului Timișoara”. Proiecția filmului documentar realizat de Carmen Lidia Vidu a reprezentat un moment așteptat al serii, prezentând într-un mod animat istoria celor 100 de ani ai campusului UPT și a orașului Timișoara, evidențiind evoluția acestora și istoria din spatele zidurilor clădirilor campusului. Concluzia evenimentului a fost că cei 100 de ani de campus universitar reprezintă de fapt anii istoriei moderne a orașului Timișoara.

"100 de ani de Campus UPT" a fost evenimentul semnătură al proiectului UPT Campus Creativ, care a avut ca scop să îmbine un secol de istorie, cultură și moștenire a Universității Politehnica Timișoara într-un eveniment unic.

Proiectul UPT Campus Creativ a inclus, pe durata anului 2023, diverse evenimente din domeniile artei, culturii, tehnologiei și arhitecturii, având ca scop să sărbătorească întreaga comunitate academică și contribuția efervescentă a campusului la dezvoltarea orașului Timișoara. Până acum, în acest proiect pionieratic au fost implicați 1.500 de studenți, 60 de tineri cercetători, 130 de cadre didactice universitare, 50 de specialiști și experți invitați, precum și 10 parteneri de proiect. Evenimentele din cadrul proiectului au inclus expoziții, ateliere, intervenții urbane și artistice.

Proiectul UPT Campus Creativ este parte a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și a fost finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, gestionat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006958 (s)