News Flash:

Nu s-a comis nicio infracțiune

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a scăpat de verificări

20 Noiembrie 2023
80 Vizualizari | 0 Comentarii


La Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara s-au sfârșit verificările, conform anunțului directorului instituției, Alexandra Rigler. Organele de control au concluzionat că nu au fost săvârșite infracțiuni în cadrul acestei instituții.

„Zilele trecute s-a încheiat un episod care ne-a obosit profund și ne-a adus un prejudiciu de imagine cu totul nemeritat și nedrept. Pe scurt: am fost acuzați că evaluatorii externi cu care colaborează Centrul de Proiecte își dau unii altora finanțări, iar acum, un an de controale mai târziu, ni s-a făcut dreptate și s-a dovedit că acuzațiile nu au niciun fundament. Pe lung, în 2022, o nemulțumire personală cu privire la evaluarea unui proiect cultural, exprimată public, a fost ulterior folosită pentru a discredita Centrul de Proiecte și pentru a destabiliza munca echipei mele. Au urmat articole tendențioase, petiții și sesizări peste tot unde puteau fi depuse petiții și sesizări. Pe lângă rea-voință, toate trădau o înțelegere cel mult aproximativă a mecanismelor de finanțare publică a culturii și a felului în care se derulează evaluarea și selecția proiectelor pe care le finanțăm. În urma sesizărilor au urmat controalele, mai toate controalele posibile, inclusiv de la Camera de Conturi Timiș și DNA și, pe rând, culminând cu ordonanța de clasare – încetarea urmăririi penale fără trimitere în judecată, deoarece s-a constatat că infracțiunile sesizate nu au existat în realitate – ni s-a făcut dreptate”, a precizat Alexandra Rigler.

Directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara a adăugat că imaginea instituției a fost prejudiciată în urma acestei controverse.

„Cum recuperăm însă – dincolo de timpul investit de către toate părțile în soluționarea acestor sesizări – imaginea noastră, a fiecăruia dintre cei vizați, experți culturali respectați? Cred că așa ca până acum: continuând să ne facem treaba cât putem de bine și rămânând atenți la feedback-ul constructiv, pentru că știm că orice proces și orice instrument e perfectibil.  De altfel, lucrăm în continuare. Acum, de exemplu, pregătim încheierea simbolică a anului Capitalei Europene a Culturii. Ne așteaptă niște zile pline și frumoase începând cu 7 decembrie, haideți să ne bucurăm de ele”, a menționat Alexandra Rigler.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007302 (s)