News Flash:

VIDEO FABULOS! Cum arata noul tunel care leaga Europa de Asia

30 Octombrie 2013
1343 Vizualizari | 0 Comentarii

Transportul în tunelul feroviar Marmaray, care trece pe sub Stramtoarea Bosfor, a fost întrerupt temporar miercuri, după o zi de la ceremonia de inaugurare, relatează publicaţia turcă Hurriyet în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei, transportul în tunelul feroviar, care asigură o legătură între zonele europeană şi asiatică a Istanbulului, a fost oprit pentru o perioadă de timp scurtă, în urma unei pene de electricitate care s-a produs în jurul orei locale 8.00 (8.00, ora Romaniei).

In prezent, transportul în tunel a fost reluat după rezolvarea problemei şi continua fără probleme, adaugă aceeaşi sursă, fără să ofere alte precizări.

Proiectul a fost inaugurat marţi, în cadrul unei ceremonii la care au participat lideri turci, dar şi premierii japonez Shinzo Abe şi roman Victor Ponta, preşedintele somalez Hasan Sheikh Mahmud şi numeroşi funcţionari publici străini.

Deşi Guvernul turc şi municipalitatea Istanbulului şi-au exprimat încrederea puternică în Marmaray, pe care l-au prezentat ca pe "proiectul secolului", critici au afirmat că tunelul a fost deschis în pripă, fără controale de securitate adecvate.

Camera Arhitecţilor şi Inginerilor (TMMOB) a subliniat, într-un avertisment pe care l-a emis, că partea proiectului deschisă într-o primă etapă nu este dotată cu un sistem de siguranţă electronic activ. Potrivit organizaţiei, tuburile tunelului submarin riscă, totodată, "rupturi" ce pot conduce la infiltrări.

De asemenea, a fost criticată mai ales rezistenţa proiectului în eventualitatea unui cutremur, în contextul în care regiunea Marmara este o zonă majoră de cutremure.

 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004968 (s)