News Flash:

Angela Merkel, spionata de zece ani de NSA?

27 Octombrie 2013
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA ar fi interceptat telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel mai bine de zece ani, a scris sâmbătă revista germană Der Spiegel, preluată de agenţia RIA Novosti.


Potrivit Der Spiegel, publicaţia deţine documente secrete aparţinând NSA ce dovedesc că numărul telefonului mobil al Angelei Merkel s-a aflat pe o listă specială a unei unităţi NSA - Special Collection Service (SCS) - începând din 2002.


Conform documentelor secrete, o staţie de interceptare amplasată în ambasada americană din Berlin a fost responsabilă de monitorizarea comunicaţiilor. Cu toate acestea, din documente nu reiese clar dacă conversaţiile telefonice au fost înregistrate sau a fost vorba mai degrabă de o inventariere a contactelor lui Merkel.


Der Spiegel a scris că Angela Merkel l-a sunat pe preşedintele american Barack Obama pentru a obţine clarificări din partea acestuia de îndată ce a aflat despre activităţile de spionaj miercuri. În context, şeful de la Casa Albă şi-ar fi cerut scuze, susţinând că nu a fost la curent cu acest lucru, potrivit aceleiaşi surse.


Publicaţia britanică The Guardian a relatat joi, citând un memo confidenţial 'scurs' de fostul colaborator al agenţiei secrete Edward Snowden, că NSA a monitorizat apelurile telefonice a 35 de lideri mondiali. Peste 200 de numere, inclusiv cele ale celor 35 de conducători mondiali, care nu au fost nominalizaţi, au fost puse la dispoziţie de un oficial guvernamental american neprecizat.AGERPRES

angela merkel der spiegel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005204 (s)